Kan slå historiskt rekord

Bild till nyheten Kan slå historiskt rekord
När Luis Diaz chippade in bollen bakom Angus Gunn i lördags blev han Liverpools 16:e målskytt under årets ligasäsong. Ikväll kan spelare som Harvey Elliott, Joel Matip och James Milner hjälpa Liverpool att tangera ett över 100 år gammalt rekord.

Säsongen 1911/1912 gjorde 17 olika spelare mål för Liverpool i ligaspelet men sedan dess har det alltså gått över 100 år utan att Liverpool lyckats tangera rekordet. Sällan tidigare har dock Liverpool haft en så bred trupp som nu och det finns goda chanser för Liverpool att tangera rekordet kommande veckor. 

Spelare som Harvey Elliott, Joel Matip, James Milner, Joe Gomez och Ibrahima Konaté har fortfarande inte nätat för Liverpool i årets ligaspel – och detsamma gäller för Kostas Tsimikas som nog borde ha tryckt dit öppningsmålet mot Norwich i helgen. 

Förutom chansen att tangera ett historiskt rekord som lag kan även Mohamed Salah – återigen – skriva in sig i historieböckerna. Salah gjorde ett hattrick i premiärmatchen mot Leeds förra säsongen och skulle han göra det igen kliver han upp på en alldeles speciell tron med Ian Rush och Robbie Fowler om att göra hattrick mot samma lag två säsonger i rad på Anfield. 

Med tanke på Leeds läckande försvar, som vi skrev om här, kanske det inte är omöjligt för den stekhete Salah. Egyptiern toppar Premier Leagues skytteliga med 17 mål. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer