Pubar

Pubar

Pubar runt Anfield

Liverpool och fotboll är synonymt med varandra, och för de flesta supportrar innebär matchdag ett eller flera besök på några av pubarna omkring Anfield för att umgås, fukta strupen och insupa atmosfären, både före och efter match. Här listar vi några av våra favoriter:

The Sandon - 166-182 Oakfield Rd
Den klassiska puben där LFC bildades 1892 och som fram till dess fungerade som Evertons omklädningsrum. Oerhört populär och välfylld på matchdag, men ett besök är att rekommendera, inte minst på grund av dess historia.

The Park - 194 Walton Breck Road
Ligger på andra sidan gatan Anfield, mittemot The Kop. Ett måste för supportrar som vill uppleva grym stämning och sjunga sig hesa före matchstart. Tips: kom i tid då The Park är relativt litet och på matchdag tidigt fylls med förväntansfulla fans.

The Albert - 185 Walton Breck Road
En pub också endast ett stenkast från Anfield. Klassiskt engelsk med härlig inramning och atmosfär före match. Något lugnare än The Park, vilket eventuellt passar bättre för supportrar som hellre önskar umgås och föra samtal med normal ljudnivå innan avspark. Kommer dock med största sannolikhet sjungas här också.

Arkles - 77 Anfield Road
Ligger nära Anfield, på Anfield Road, vid hörnet av Stanley Park. Även denna en klassisk pub som fylls upp med supportrar på matchdag och bjuder på skön stämning. Känd för att ibland också låta motståndarfansen samlas där för några pints innan det är dags för dem att bli förnedrade av LFC.

The Flat Iron - 377 Walton Breck Road
Med sitt unika utseende och sitt läge, precis i skarven där Walton Breck Road och Anfield Road delar sig, bjuder The Flat Iron in till riktigt bra stämning före match och självklart finns ett finfint utbud av öl eller ales att välja bland. Även här tillåts bortasupportrar komma in.

The King Harry - 55 Blessington Road
Ännu en pub-klassiker i Anfield-området. Ligger längs med Anfield Road, inte långt från Hotel TIA, och här uppstår också grymt bra stämning på matchdag. En populär pub att ta en pint efter slutsignalen om man som supporter önskar komma bort från till exempel ett packat The Sandon och eventuellt sitta ner en stund.

Hotel TIA - 21 Anfield Road
Ett barnvänligt och unikt inrett hotell med bar och ”beer garden” som öppnade våren 2018 och som snabbt blivit ett populärt ställe att ladda upp på inför match. Välkända Liverpool-trubaduren Jamie Webster brukar ofta spela sina stämningshöjande sånger på plats och det finns stor chans att stöta på legendarer som bland andra Bruce Grobbelaar och David Fairclough bland supportermyllret. Dessutom händer det att grabbarna från The Anfield Wrap tar sig en pint på Hotel TIA. Har man inte varit här förut tipsar vi starkt om ett besök. Klicka här för mer information.

Klicka här för ytterligare information om samtliga pubar som ligger i arenaområdet och en se gärna nedan filmklipp som är hämtad från kollegorna på liverpool.no.

Pubar i city

Det är självklart inte bara pubarna runt Anfield som är välkända, stadskärnan erbjuder en uppsjö av klassiska, högt rankande pubar och det är inte för inte som Liverpool kallas “Real Ale Pubs Capital of Britain”.

Tidningen Echo listade sommaren 2019, i ingen särskild ordning, 19 av de bästa pubarna i Liverpool. Klicka här för att hitta adresser och vägbeskrivning.

I övrigt tycker vi att följande pubar, vilka några säkerligen förekommer i ovan lista, bör besökas vid något tillfälle under vistelse i Liverpool:

The Philharmonic Pub - 36 Hope Street
Ligger lite utanför centrumkärnan men väl värd ett besök. Lär ha varit John Lennons favorit.

Flanagans Apple - 18 Mathew Street
Bra drag, främst på helgerna, med livemusik i källaren. Mycket turister.

The Cavern Club - 10 Mathew Street
Kommentarer överflödiga. Four lads from Liverpool who changed the world forever - det räcker så.

The Ship & Mitre - 133 Dale Street
Här kan ni välja bland över 200 sorters öl, både på flaska och fat.

Ye Hole In Ye Wall - 4 Hackins Hey, off Dale Street
En av Liverpools äldsta pubar (1726) som förknippas med rykten och sägner om att platsen där puben står är hemsökt.

Smugglers Cove - Britannia Pavillion Albert Dock
Ett måste för alla romälskare. Här finns det över 100 sorters rom.

The Pump House - Albert Dock
Perfekt ställe att sitta och ta en öl på uteserveringen under en solig dag.

Ye Cracke - 13 Rice Street
Har en samling från slutet av 1960-talet med cirka 20 målningar av lokala byggnader. Hit gick John Lennon och dåvarande flickvännen Cynthia när de bägge studerade på konstskola.

Peaky Blinder’s Bar - Cains Brewery Village, Stanhope Street
En bar inspirerad av den populära, brittiska serien Peaky Blinders och som handlar om gängkriminalitet i 1920-talets Birmingham. Stora delar av serien filmades i just Liverpool.

Baltic Fleet - 33 A Wapping
I källaren på Baltic Fleet har de ett eget mikrobryggeri.

The Head of Steam - 85–89 Hanover Street
Erbjuder ett stort utbud av öl, ale, cocktails, mat, livemusik - och besökare får dessutom ta med sina hundar.

O’Neill’s Liverpool - 68 Hannover Street
Irländsk bar med skön pubkänsla som erbjuder diverse drycker, maträtter och underhållning. Ett populärt ställe att se fotbollsmatcher på, särskilt dagen efter Liverpool spelat.

The Beehive - 7 Paradise Street
Pub som ligger mitt på gågatan och som nästintill alltid har besökare. Det brukar alltid bli något besök här under varje resa.

The Old Post Office - 17 Old Post Office Place
En liten familjär pub belägen i en viktoriansk byggnad längs med School Lane, mitt i Liverpool One. Ett bra utbud av öl och erbjuder prisvärd pubmat.

Uppdaterad 2019-10-30