Staden Liverpool

Liverpool är en av världens klassiska hamnstäder. De gamla hamnanläggningarna längs Merseyfloden med över 10 kilometer dockor är sedan länge mer eller mindre övergivna och i stället finns en modern containerhamn vid Bootle, längst ut vid Merseymynningen.

Staden har under den senaste tioårsperioden rest sig efter en lång period av nedgång och kris. Utsågs också till Europas kulturhuvudstad 2008, vilket kom att betyda massor för utvecklingen av stadskärnan. Alla scousers är idag omåttligt stolta över sin stad - och med all rätt!

Bland annat har innerstaden totalrestaurerats och det har dykt upp nya shoppingcentran som Metquarters och Liverpool One där du hittar butiker, caféer, restauranger av världsklass. På det senare hittar du även Liverpools största officiella klubbshop. De övriga två butikerna finns vid torget Williamsons Square och Anfield.

Man har även fortsatt att spinna vidare kring The Beatles och uppfört ett pråligt hotell med Beatles-tema, Hard Days Night Hotel. Under 2015 kommer också Shankly Hotel att öppnas, för att hedra den legendariske managern.

Vill du ha tips på museum, sevärdheter och attraktioner rekommenderar vi denna suveräna länk: visitliverpool.com