Leeds med läckande försvar

Bild till nyheten Leeds med läckande försvar
Bara Norwich (53) har släppt in fler mål än Leeds (50) under årets Premier League-säsong. Dessutom har Marcelo Bielsa fått laborera med hela 15 olika mittbackspar, något vi Liverpool-fans känner igen problemen av från förra säsongen.

När Leeds kommer till Anfield ikväll gör man det på plats 15 i Premier League-tabellen. Säsongen har präglats av skador och även till kvällens match saknas nyckelspelare som Patrick Bamford, Kalvin Phillips, Liam Cooper och Robin Koch – den sistnämnde färsk på skadelistan efter helgens match mot Manchester United. 

Matchen mot United-rivalen var också symtomatisk för Leeds säsong. Förlusten med 4-2 betydde trots allt två mål framåt och offensivt har man gjort fler mål än åtta andra lag i ligan. Men defensivt läcker det som sagt rejält. 

I förra säsongens premiärmatch vann Liverpool med 4-3 mot Leeds på Anfield och skulle Liverpool sätta fyra bollar bakom Meslier i Leeds-målet även ikväll har laget alltså den sämsta defensiva statistiken av alla lag i ligan. 

En förklaring till de defensiva problemen är såklart att mittfältsnavet Kalvin Phillips har saknats. Mittfältaren dominerade för England i EM och under sommaren ryktades han vara redo för steget till någon av de största klubbarna i ligan. Skadorna på mittbackar har också avlöst varandra en efter en. 

Totalt har Leeds fått mönstra 15 olika mittbackspar under säsongen att jämföra med Brighton (11) och Newcastle (10) som annars fått laborera mest i defensiven. Tottenham har använt 9 mittbackspar medan 5 lag har mönstrat 8 olika partnerskap. 

Liverpool har just nu 6 poäng upp till Manchester City och skulle vid seger halvera avståndet. I så fall har Liverpool 3 poäng upp till City med lika många matcher spelade. Den andra helgen i april möts lagen i en match som kan bli helt avgörande för titelstriden. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer