– Vi spelar vidare där det är säkert

Bild till nyheten – Vi spelar vidare där det är säkert
Premier League har under eftermiddagen släppt ett uttalande angående den senaste tidens inställda matcher och tycks inte ha några planer på att pausa.

"Det är beklagligt att detta är den fjärde Premier League-matchen i veckan som skjutits upp (Brighton-Man United på lördag, reds anm). Även om vi inser att ett antal klubbar upplever covid-19-utbrott är det ligans avsikt att fortsätta sitt nuvarande spelschema där det är säkert att göra så."

"Manchester United fortsätter att ha ett pågående covid 19-utbrott inom sin trupp, vilket gjort att de inte kan ställa upp med ett lag till matchen."

"Premier Leagues styrelse bedömer ansökningar om att skjuta upp matcher från fall till fall baserat på de regler som utfärdats till alla klubbar."

Intressant med tanke på rapporterna under eftermiddagen att flera PL-klubbar trycker på för en paus fram till mitten på januari.

Klubbarna är nu tillbaka under protokollen från "Project Restart" försommaren 2020, med dagliga tester och stränga regler för att hålla spelare och stab friska. 

Samtidigt skriver The Independent att PL-klubbarna och EFL-klubbarna (övriga divisioner) har diskuterat möjligheterna för ett längre uppehåll, men planen är att fortsätta som planerat eftersom man tror att det kan handla om en kortvarig smittvåg. 

Liverpool tillhör de klubbar som prioriterat att alla ska få sin tredje vaccindos innan årsskiftet. I ett pressmeddelande från EFL under onsdagen rapporteras att hela 25 procent av spelarna i de lägre divisionerna är ovaccinerade och inte heller har några planer att ta vacciniet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer