Flera klubbar vill pausa Premier League

Bild till nyheten Flera klubbar vill pausa Premier League
Flera PL-klubbar pressar på för att pausa ligaspelet fram till mitten av januari på grund av den omfattande smittspridningen.

Det är ESPN som rapporterar att flera av klubbarna pushar på för ett break fram till mitten av januari, för att få kontroll över smittspridningen av den nya omikron-varianten. 

Man förordar ett uppehåll fram till FA-cupens tredje omgången helgen den 8-9:e januari, vilket i så fall skulle innebära att fyra ligaomgångar ställs in från och med kommande lördag och till efter nyårshelgen. 

Om PL-styrelsen accepterar förslaget kommer ligan att köra igång igen den 15 januari.

Leicesters match mot Tottenham ikväll är redan inställd på grund av den eskalerande smittspridningen i trupperna och igår blev Watford-Burnley uppskjuten. I tisdags ställdes även Brentford-Man United in.

Även Brighton-Man United i övermorgon, lördag, är inställd. Det är den femte matchen på kort tid.

Kvällens återstående matcher – Liverpool-Newcastle och Chelsea-Everton – ser dock ut att fullföljas enligt planerna, trots att tre Chelsea-spelare ska ha drabbats av viruset. Å andra sidan ställdes Watford-Burnley in på onsdagskvällen med 2,5 timmes varsel.

Nykomlingarna Brentford är en av klubbarna som drabbats hårdast och danske managern Thomas Frank anser att hela helgens omgång bör ställas in, samt kvartsfinalerna i Ligacupen till veckan, så att klubbarna får 4-5 dagar på sig att försöka bryta trenden.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer