Supporterklubbens syn på Super League

Bild till nyheten Supporterklubbens syn på Super League
Besvikelsen är enorm bland svenska fans över att vårt älskade Liverpool FC är en av 12 klubbar som bildat en Superliga. LFC.se vill understryka att vi kommer att göra allt som står i vår makt för att stoppa planerna. Nu är det viktigare än någonsin att vi svenska supporters står enade!

Den värsta chocken har börjat släppa efter att nyheten briserade sent i söndags kväll om att 12 europeiska toppklubbar går samman och bildar European Super League. 

De flesta av oss pendlar just nu mellan ilska och uppgivenhet och känslan av ett djävulskt svek från våra giriga ägare Fenway Sports Group i Boston.

Vi som jobbar med LFC.se – svenska supporterklubben delar självklart frustrationen med våra medlemmar och följare och vill förtydliga att vi som officiell supporterklubb inte går i klubbens ledband.

Vi vill också betona att inga medlemsavgifter eller övriga intäkter från vår förening går till Liverpool FC – och att inga pengar kommer in den motsatta vägen heller.

Vår mångårige krönikör Robin Bylund vädrade sina starka åsikter igår eftermiddag och den delas av oss andra på redaktionen. Om du inte har läst den tidigare så hittar du den här.

Att vi som officiell svensk supporterklubb motsätter oss planerna kring denna idrottsfientliga Superliga är en självklarhet. Fotbollen är till för oss och inte för vinningslystna ägare.

Men att våra högljudda protester – låt vara att vi är 22 000 registrerade medlemmar – ska kunna påverka Fenway Sports Groups beslut är för långsökt.

Använd därför din egen röst och kontakta Liverpool FC direkt för att protestera!

Det spekuleras just nu enormt i engelsk media och vi rapporterar som vanligt från trovärdiga källor här på sajten.

Men klart är att vi och alla andra officiella supporterklubbar runt om i världen har en tuff kamp som väntar för att få ägarna att lyssna och backa.

Just därför hoppas vi också att du stöttar oss som supporterklubb. Vi behöver dig mer än någonsin!

Pelle Ehnberg

Redaktör & daglig ledare

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer