CL i fara vid struken säsong

Bild till nyheten CL i fara vid struken säsong
Röster har börjat höjas i England om att ligasäsongen kanske måste ses som förlorad och att man bör avsluta den utan att varken kröna mästare eller definiera slutplaceringar. Något som dock kan ställa till det rejält framöver.

Vi rapporterade tidigare idag om hur källor till The Athletic börjat lyfta fram åsikten att årets säsong nog snart måste ses som förlorad och att det för varje dag som går blir mer och mer omöjligt att se en lösning på rådande situation. Men det kan får stora konsekvenser för nästa säsong. 

Chris Williams, som är ackrediterad UEFA- och FIFA-journalist skriver på Twitter att det kan bli stora problem för de ligor som stryker sin säsong i förhållande till deras platser i UEFA:s turneringar under nästa. 

Framförallt kommer det att bli ett märkbart problem om vissa ligor spelas färdigt medan andra inte gör det. 

Dels riskerar länderna att förlora sina koeffecientpoäng men på samma sätt som man eventuellt inte hade korat Liverpool till vinnare hade inte UEFA accepterar att lag 1-4 (undantaget eventuellt Manchester City) per automatik då skulle ses som de kvalificerade lagen. 

Detta skulle betyda att säsongen antingen måste spelas färdigt eller att man övergripande i tabellen måste besluta att alla tabellplaceringar står sig. Man kommer, enligt de uppgifter som nu florerar, alltså inte att kunna stryka en ligavinnare men ändå mena att övriga platser vinner "kraft" (och därmed Europakvalificering).


6 kommentarer

    Stöd våra sponsorer