Klubbar vill se säsongen avslutad nu

Bild till nyheten Klubbar vill se säsongen avslutad nu
Samtliga Premier League-klubbar ska ha varit överens om att säsongen 2019/20 måste slutföras. Nu skriver The Athletic att inställningen börjar förändras hos några av dem.

David Ornstein, en av de trovärdigaste journalisterna som följer den engelska fotbollen, skriver i The Athletic att flera Premier Leauge-klubbar nu vill att säsongen ska avslutas omedelbart och att en ny säsong ska starta när läget är säkert igen.

Förra veckan hade samtliga 20 klubbar ett möte och efteråt rapporterades om en hundraprocentig enighet om att säsongen bör slutföras, oavsett hur lång tid det tar. 

Nu börjar en del höja röster för att det är direkt omoraliskt att prata om sport i en situation som denna.

– Du ser folk som sitter på Premier League-mötet över Skype. Deras egon kan knappt se sig själv i spegeln. Faktum är att de inte är lika viktiga som någon som kör ut mat från Tesco för tillfället. Vi driver ett spel. Inte mer, inte mindre. Det finns inte utrymme för sport just nu, säger en källa till The Athletic.

Risken att behöva betala stora summor till TV-bolagen är anledningen till att samtliga klubbar ville se säsongen färdigspelad, utan publik om det skulle vara nödvändigt. 

Nu skriver Ornstein att några klubbar har utvecklat starkt motstånd mot att fortsätta säsongen under Coronakrisen. De lutar istället åt att säsongen måste spelas på nytt - oavsett konsekvenserna. 

En annan källa säger att säsongen helt enkelt måste strykas.

– Jag hoppas att situationen förändras, men dessvärre är världen i förändring och det blir värre för varje dag. Det är glasklart vad som kommer att hända. Det är en pandemi. Det är bara att starta om (säsongen) på nytt. Det är väldigt få lag som förlorar på det. Liverpool, ja, men i det stora hela så betyder det ingenting. Det är bara att starta om på nytt, säger källan.

– Detta kommer att bli värre i Storbritannien, så det kan inte handla om att spelarna ska tillbaka i träning. Om vi stannar hemma och isolerar oss under de kommande två till tre månaderna så tar vi oss igenom detta. Men även då kommer vi att behöva komma tillbaka till det normala sakta men säkert, annars kommer viruset att börja spridas igen. Om vi har tur så kan den nya säsongen kanske starta i september.

– Om de säger att "säsongen är över nu och startar upp igen med de nio sista matcherna i september", så vore det fantastiskt, men det är inte genomförbart. 

– Bara avsluta ligan nu, oavsett vilka konsekvenser det medför. Avsluta det nu och starta en ny säsong i september. Vi beter oss som barn just nu. Jag menar att vad vi gör för tillfället är fel. Jag skulle hoppas att mina kollegor nu känner detsamma. Världen har förändrats, det är en läskig plats för tillfället och vi måste hantera den här situationen varsamt.

En annan källa, som är högt uppsatt i en av klubbarna stämmer in.

– Inställningen vi har nu är löjlig. Det finns så mycket större problem att hantera, men ändå handlar allting om "Kommer Liverpool att bli mästare?" Det betyder verkligen ingenting. 

– Detta kommer att blickas tillbaka på en utmanande period i världshistorien. Det finns en plats för fotboll och underhållning, men det är i en tid då det inte finns några stora problem som måste hanteras. 

– På ett möte som vi hade nyligen var det en klubb som sa "jag kommer låta mina spelare åka på semester, men om de blir fast där på grund av att situationen förändras, tror ni myndigheterna då kommer att skicka privatplan för att hämta tillbaka dem så att de kan spela fotboll?" Det är på den nivån de är på - det är så löjligt.

För att säsongen ska avslutas och nollställas måste 14 av de 20 klubbarna rösta för ett sådant förslag. 3 april kommer klubbarna att hålla ett nytt möte för att diskutera säsongens framtid.

Källa: The Athletic, Liverpool.no


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer