Fokus på FA-cupen

Bild till nyheten Fokus på FA-cupen
Brendan Rodgers tror inte att lagen ovanför Liverpool kommer att tappa tillräckligt mycket för att laget ska kunna slå sig in bland topp 4 och säger att man fokuserar på en titel i FA-cupen. Rodgers medger att det blir svårare att locka spelare till Merseyside utan Champions League.

Efter två raka förluster mot toppkonkurrenter har Liverpool nu sju poäng upp till fjärdeplatsen, där Manchester City för tillfället parkerar med en match mindre spelad, så det är ingen överdrift att kalla det tufft att slå sig in bland topp 4. 

Brendan Rodgers är medveten om att uteblivet Champions League-spel gör det tuffare att locka toppnamn till klubben, eftersom alla spelare vill spela i Europas finaste klubblagsturnering. 

"Detta är en klubb som spelare vill spela för. Det är en fenomenal klubb. Men givetvis vill alla spela på den absolut högsta nivån och då blir det svårt när man inte deltar i Champions League.", sade managern till Liverpool Echo.

"Jag tror att vi var tvungna att få med oss något från Arsenal-matchen. Chanserna skulle varit mycket större. Jag förväntar mig inte att något av lagen ovanför tappar såpass mycket, särskilt inte Arsenal eller Manchester United. Jag tror inte det."

"Vi visade förra säsongen att vi kan vara med och utmana. Vi har unga spelare som växer och får mer erfarenhet, så förhoppningsvis kan vi komma tillbaka och kvalificera oss igen. För min del handlar det om att bygga ett Liverpool som kan utmana om titeln. De senaste tre månaderna har vi varit tillräckligt bra för att göra det."

"Det är mycket positivt att ta med sig när man tittar på spelarutvecklingen. Nu har vi en plikt gentemot fansen att göra det så bra som möjligt i slutspurten och i FA-cupen. Vi vill spela i Champions League - det är väldigt viktigt för oss. Men det är högst osannolikt att vi kvalificerar oss i år, så nu är FA-cupen något vi prioriterar. Men vi ger inte upp, vi kämpar till slutet."


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer