"Vi måste försvara oss bättre"

Bild till nyheten "Vi måste försvara oss bättre"
Liverpool har bara hållit nollan i en av de tio senaste matcherna och manager Brendan Rodgers är inte nöjd med hur laget försvarar sig.

Brendan Rodgers var kritisk till Mamadou Sakhos och Dejan Lovrens agerande som ledde till Aston Villas segermål i lördagens match. Managern säger också att Simon Mignolet måste ta ett större ansvar.

"Det är fortsatt ett problem", sade Rodgers om försvarsspelet. 

"Vi måste försvara oss bättre, det är där det börjar. Bara försvara oss - inte försöka vara smarta, inte försöka spela, bara försvara oss och inte släppa till fasta situationer."

"När bollen kom in i straffområdet förlorade vi den första duellen. Vi hade lite otur i och med att bollen träffade Manquillo, men vi började inte bra. De kunde ha gjort mål på fler fasta situationer. Senderos fick stå fri och nicka mot mål."

"Vi förväntas oss att målvakten tar mer ansvar, se på matchen mot Tottenham. Vi försvarade oss mycket bättre och det var mot ett mycket bättre lag. Vi måste vara mer på tå. Alla måste försvara sig och det är något vi måste bli mer komfortabla med."

"Man kan se på målet att vi behöver stabilitet. Vi tappar markeringen för lätt i straffområdet. När du låter motståndaren få kontakt så kan sådant ske, vilket är olyckligt. Lovren är en fantastisk försvarare, stark och aggresiv, men vi måste göra det bättre i den situationen. Det värsta möjliga scenariot bör vara när vi har dagar då vi inte är kreativa med bollen, men ändå tar poäng. Det är en besvikelse att vi inte kan klara av det, som är väldigt viktigt för oss.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer