"Älskar att slå Everton"

Bild till nyheten "Älskar att slå Everton"
Steven Gerrard säger att han älskar att vinna fotbollsmatcher - speciellt mot Everton.
Liverpoolkaptenen ska idag möta Everton för 31:a gången (!) under sin karriär.

"Jag älskar att vinna fotbollsmatcher och jag älskar att slå Everton", sade Gerrard till Liverpools officiella hemsida.

"Det förändrar sig inte och när du går in i dessa matcher så önskar du att få med dig ett resultat. Det har varit så sedan dag 1."

Kapten Gerrard har visats ut två gånger i lokaluppgörelserna (-99 och -06) och han känner till vikten av att hålla huvudet kallt.

"Du får inte låta känslorna förstöra för dig i de här matcherna, så att du drar på dig ett dumt rött kort. Du kan elda upp dig så mycket att det blir svårt att prestera och lägga för mycket press på dig själv", sade kaptenen.

"Det är beskedet till de unga spelarna som ska gå in i derbyt. Det är inte till någon hjälp att elda upp sig för mycket. Du måste kontrollera känslorna. Det är en viktig Premier League-match, men endast tre poäng att spela om. När matchen är igång måste du lägga rivaliteten åt sidan och koncentrera dig på att vinna matchen."

"Du behöver inte bygga upp mycket inför dessa derbyn, men det blir ännu större när det skiljer så lite mellan oss i ligan. Det ger det hela extra krydda."

Gerrard är imponerad över vad Everton lyckats med den här säsongen.

"Jag tror att Everton överraskat alla med vad de gjort under Martinez på så kort tid. Det är intressant, för båda tränarna har en lik spelfilosofi. Jag tror att det var grunden till att det blev en så offensiv och spännande match på Goodison."

"Det kan hända igen, eftersom det är så mycket som står på spel och de tre poängen betyder så mycket."

"Kampen om att sluta topp fyra är stor för klubben. Att ha Everton flåsandes i nacken gör det ännu viktigare på grund av rivaliteten. Vi är glada över hur det gått hittills, men vet att allt kan förändras snabbt", avslutade 33-åringen.

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer