Liverpool vidare i FA-cupen

Bild till nyheten Liverpool vidare i FA-cupen
Liverpool har avancerat till 4:e omgången i FA-cupen efter att ha besegrat Oldham med 2-0 hemma på Anfield.
I det tredje FA-cupmötet lagen emellan på lika många säsonger fick Liverpool revansch efter den snöpliga 3-2-förlusten senast.

Rodgers gjorde sex förändringar i startuppställningen från nyårsdagssegern mot Hull, där bland annat Steven Gerrard var tillbaka som kapten. Suarez, Skrtel, Mignolet Coutinho och Lucas vilades från start, men de två sistnämnda kom in i halvlek (istället för Moses och Alberto) och Suarez byttes in efter 77 minuter då Steven Gerrard lämnade planen.

Efter en mållös första halvlek lyckades Iago Aspas spräcka Oldhams nolla i den 55:e minuten med sitt första mål i tävlingssammanhang för Liverpool. Assisterad av Raheem Sterling kunde spanjoren avsluta snyggt på halvvolley.

Bara minuten efter målet hade Aspas en stolpträff. I den 73:e minuten hade Oldham sin bästa chans, men Brad Jones fick hålla nollan i sin säsongsdebut. I den 78:e minuten skadades Daniel Agger och Liverpool fick avsluta matchen med 10 man.

Efter 82 minuter kom 2-0 till Liverpool efter att ett skott från Raheem Sterling styrts i mål via Oldhams James Tarowski.

Alla 44 102 besökare på Anfield och fler Liverpoolfans än så vid radiosändningarna kan nu konstatera att Liverpool tagit sig vidare till nästa omgång i FA-cupen, där man kommer att spela borta mot AFC Bournemouth eller Burton Albion.