"Förlusten mot Aston Villa kan bli vårt bästa resultat"

Bild till nyheten "Förlusten mot Aston Villa kan bli vårt bästa resultat"
Brendan Rodgers menar att den svaga insatsen mot Aston Villa kan ge laget precis den påminnelsen som behövdes inför det täta julprogrammet.

"Det viktigaste för oss framöver är stabilitet. Totalt vill jag hävda att vi varit ganska stabila de senaste månaderna och därför var matchen mot Aston Villa extra tung att se. Vi kom till matchen fulla av självförtroende, men bra spelare slår tillbaka och det gjorde vi mot Fulham", sade Rodgers.

"Förlusten mot Aston Villa kan visa sig bli vårt bästa resultat den här säsongen. Det visade att du blir straffad i den här ligan om du inte jobbar med den nödvändiga intensiteten. Spelarna har lärt sig av detta."

"Jag har alltid haft respekt för Stoke", sade Rodgers vidare om morgondagens match. "Det är ett lag med storväxta spelare, som är fysiskt starka. De är bra organiserade både på fasta situationer och under öppet spel. Det är emmelertid ett fysiskt spel och de har bra spelare som kämpar hårt, men som också är duktiga fotbollsspelare."

"Mot Fulham lyckades vi stoppa deras spel både med och utan boll. Vi gjorde mål och jag har hela tiden haft tron på att andra än Luis Suarez skulle göra mål. Vi är det lag som har flest skott mellan stolparna i Premier League och det var bara en  tidsfråga innan avsluten blev bättre. Det har gett oss en bra plattform inför 2013."

"Jag kände att det var en bra tidspunkt att vila Joe", sade Rodgers om att Allen och Sterling fick vila från startelvan mot Fulham. "Detta har varit ett år som krävt mycket av honom, med 3 matcher per vecka över långa perioder. Han har dessutom haft lite problem med bäckenet. Det är samma med unge Raheem. När han kom in mot Fulham tycker jag att han verkade frisk och taggad och möjligen har trycket lättat på hans axlar nu efter att han  skrivit på ett nytt kontrakt."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer