Går bra för Lucas - men inte redo för spel

Bild till nyheten Går bra för Lucas - men inte redo för spel
Lucas Leiva säger att träningen går bra, men samtidigt upplyser Brendan Rodgers om att det är för tidigt att slänga in Lucas i spel och att han inte är aktuell inför morgondagens match. Förväntas ett starkt lag.

ll

"Det går bra, allt går enligt planen. Jag tränar redan med mina lagkamrater och om några veckor kommer jag att vara redo för förstalaget igen. Allt hänger givetvis på vad tränarna säger, men det viktigaste just nu är att jag känner mig frisk och redo för att träna. Nu handlar det om att ta sig framåt sakta men säkert och hitta rytmen och självförtroendet. Det finns ingen anledning att förhasta något", sade Lucas.

"Detta har definitivt varit den tyngsta perioden i min karriär", fortsatte Lucas. "Jag hade inte haft några allvarliga skador på fem år i Liverpool och spelat nästan 200 matcher. Jag var också i färd med att etablera mig i landslaget och nu är det ungefär ett år sedan jag var med där. Det har varit ett tufft år, men jag har lärt mig mycket.  Skadorna du får ger dig tid att reklektera mycket och jag har lärt en läxa av detta."

"Man sätter pris på saker man inte tänkt så mycket på tidigare. Den sista skadan har hjälp mig att uppskatta fotbollen ännu mer."

Brendan Rodgers instämmer med att Lucas rehabilitering ser positiv ut, men säger att det inte finns någon chans att han finns med i morgondagens match.

"Lucas Leiva är tillbaka i träning, men kommer inte att spela i morgondagens match. Han skall spela reservlagsmatch på fredag. Det ser väldigt positivt ut med tanke på hans skada", sade Rodgers, som även säger att han vill ställa ett starkt lag på planen till morgondagens match.

"Vi hade inte med oss Steven Gerrard och några till när vi mötte dem i Schweiz, men de kommer att involveras imorgon", sade managern.

"Vi vill ställa upp ett starkt lag och jag vill göra några ändringar under matchen. Jag måste ta i hänsyn att vi har ett tätt matchprogram de kommande tio dagarna."

"Går de andra resultaten vår väg, så kan vi säkra avancemang från gruppspelet. Det har hela tiden varit vårt mål. Vi kommer att spela med ett lag vi tror kan vinna matchen."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer