Hearts - Liverpool 0-1 (0-0)

Bild till nyheten Hearts - Liverpool 0-1 (0-0)
Liverpool lyckades, tack vare ett självmål, säkra en 1-0 seger att ta med sig hem till Anfield i den första matchen av två i Europa Leagues sista kvalomgång.

Liverpool vilade flera tunga namn till kvällens bortamatch, bl.a Martin Skrtel, Steven Gerrard och Luis Suarez. Laget som kom till start var: Reina, Robinson, Carragher, Agger, Kelly, Henderson, Spearing, Adam, Shelvey, Sterling och Borini. Rodgers valde alltså att byta ut hela mittfältet sedan ligapremiären mot WBA.

Matchen i Skottland var jämn och tacklingarna var många, som man kan förvänta sig i ett brittiskt möte, där Jordan Henderson och Martin Kelly i och med startplatserna gjorde sina 50:e matcher för klubben. Raheem Sterling gjorde sin första match från start.

En av de piggare injektionerna i bortalaget var just Sterling, som visade prov på sin snabbhet längs kanten. Liverpool hade två bra chanser under den första halvleken, den första efter en fin passning från Henderson mot Borini, där italienaren inte lyckades få träff på bollen och den andra när Sterling vaket snodde bollen vid mittplan och serverade ett öppet läge för Borini, som dock träffade stolpen.

Efter en dryg timma gjorde Brendan Rodgers sitt första byte, då Jack Robinson lämnade planen till förmån för Stewart Downing, som även han gjorde sitt 50:e framträdande för Liverpool. I den 68:e minuten lämnade även Spearing planen och Joe Allen fick göra sin europadebut för Liverpool.

Det dröjde fram till den 78 minuten innan matchens enda mål kom. Henderson passade Kelly, som tog sig framåt och slog ett inlägg mot Borini, som dock inte fick träff på bollen, men ändå fick jubla när hemmalagets Andrew Webster fick bollen på sig och in förbi egen målvakt.

Hearts hade två ganska bra kvitteringschanser efter det, men både Driwer och Paterson misslyckades med att förvalta sina chanser.

På övertid fick Adam Morgan komma in och göra sitt första framträdande under en tävlingsmatch för Liverpools förstalag.

Returmatchen spelas på Anfield nästa torsdag.

Skribentens Man of the Match: Raheem Sterling

Vem tycker du var bäst i Liverpool idag? Logga in och kommentera!