"Kravet måste vara topp 4"

Bild till nyheten "Kravet måste vara topp 4"
West Bromwich manager Steve Clarke tycker att det är märkligt om Liverpools ägare inte har samma krav på Brendan Rodgers som på honom och Kenny Dalglish.

Steve Clarke tog över efter ytterligare en Liverpoolbekanting, Roy Hodgson, när denne tog över Englands landslag. Clarke får möta sina gamla vänner direkt i ligaöppningen och WBA-managern känner även till Rodgers som han arbetade med i Chelsea.

Clarke fick tillsammans med Kenny Dalglish lämna Liverpool efter att laget slutat 8:a förra säsongen, trots att man lyckades vinna Carling Cup och nå finalen i FA-cupen. Steve Clarke menar att Rodgers är pressad till att ta Liverpool till Champions League-spel.

"Kenny och jag gjorde det bra. Vi kom in vid en svår tidpunkt. Vi stabiliserade klubben och satte den i en god position. Vi nådde två cupfinaler och satte samman en stark trupp", sade Clarke till Daily Telegraph.

"Jag pratade med Kenny vid slutet på förra säsongen och vi kunde inte föreställa oss att vi skulle få lämna Liverpool. Vi pratade om våra mål inför den kommande säsongen. Vi var eniga om att topp 4 var ett realistiskt mål för den här truppen. Jag accepterar att det är i Premier League standarden skall sättas, men vi kom något till korta."

"Men se på laget vi satte samman. Att nå två nationella cupfinaler är ingen enkel prestation. Det är inte många som klarar det och jag och Kenny var övertygade om att vi skulle kunna nå topp 4 den här säsongen med vår trupp. Nu säger ägarna att topp 4 inte är nödvändigt den här säsongen. Det tror jag inte på."

"En klubb som Liverpool måste alltid utaman om topp 4. Jag tror inte att klubben eller supportrarna förväntar sig något annat."

Clarke ser fram emot sin första match som manager på högstanivå.

"Det är min första möjlighet att leda ett lag i Premier League, så det är extra spännande."


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer