Intervju med Jamie Carragher

Bild till nyheten Intervju med Jamie Carragher
Liverpoolfc.com levererar under en tid intervjuer med några av Liverpoolstjärnorna för att fansen skall få en chans att lära känna dem bättre. Här är intervjun med Jamie Carragher.

Hur skulle du klara sig om du var tvungen att stå i mål?

I mål? Jag tror att jag skulle göra det bra. Jag skulle naturligtvis ordna min backlinje så jag inte får för mycket att göra. Jag skulle vara modig, men jag tror inte att jag skulle vara bra med mina händer. Jag skulle vara en av de målvakterna som försöker rädda mycket med fötterna!

Jag blev ombedd att gå in under derbyt 1999 när Sander Westerveld blev utvisad. Gerard Houllier ropade att jag skulle ta handskarna. Men jag sa nej och Steve Staunton gjorde det. Nu önskar jag att jag hade ställt mig eftersom det skulle innebära att jag hade spelat på samtliga positioner.

Vem av utespelarna skulle vara den sämsta målvakten?

Vem är den minsta i laget? Jay Spearing, ja Spearo. Alla skulle lobba över honom, så det måste bli han!

Tävling i att träffa ribban. Vem av dina tidigare eller nuvarande lagkamrater skulle vinna om det fanns en tävling på Melwood?

Jag försöker tänka på killar som är bra passningsspelare. Vi försöker det ofta. Jag skulle nog säga Stevie och Xabi Alonso, de vet hur man får bra höjd på bollen. Charlie Adam också.

Minns du första gången du tränade mot Steven Gerrard och vad dina första intryck var?

Nej, det gör jag inte. Så han kan inte ha varit så bra, eller? (Skrattar)

Vad är din favorit bland fotbollstroféer?

Champions League. På internationell nivå har du givetvis VM, men i klubbfotboll skulle det vara Champions League. Det är den största turneringen du kan vinna, den ser bäst ut och den känns bäst när du lyfter den. Den är unik med sina stora öron. Jag tror att du som barn kommer ihåg den när du ser den på TV eftersom den är så stor. Det faktum att trofén har varit densamma så länge gör den också speciellt. Den har inte ändrats.

Innan din första match, vad sade de äldre spelarna till dig?

Jag minns inte, jag är inte ens säker på om de vsade något. Jag spelade på mittfältet tillsammans med Jamie Redknapp. Han var till stor hjälp eftersom han alltid rörde sig för att få passningar. Det var ett ganska ungt lag den dagen. Jag spelade på grund av att John Barnes skadades, så jag skulle säga att Jamie var till störst hjälp.

Vad säger du till de yngre nu?

Jag tror inte att jag säger något specifikt. När du spelar försöker du organisera spelarna och ge dem råd. Det spelar ingen roll om de är gamla eller unga. Om det hjälper någon så är det bra.

Kanske pratar du lite med de yngre spelarna för att få dem att slappna av. Det är inte upp till dem att vinna matcherna åt oss, det är upp till de äldre spelarna.

Under din tid - vem har varit mest högljudd i tunneln inför en match?

Jag tror att det är när du spelar mot ett lägre ligalag i cupen som det låter mest. Jag vet inte om det är på grund av nerver eller något. I Premier League får du inte mycket för det eftersom alla känner varandra.

Jag har alltid trott att det är ett nonsens, jag vet inte vad det tjänar till. Jag tycker det är mycket viktigare att skrika och organisera på planen.

När du behöver posera för TV-närbilder - är det en trevlig upplevelse?

Jag är inte säker på att någon av spelarna ser fram emot det, men det är något du måste göra. Jag tycker att det ser bra ut på TV. Det tar inte alltför lång tid. Några av killarna börjar skratta, men jag tror att om du börjar skratta så får du bara vara där längre. Du är själv där inne, så ingen annan kan försöka störa dig eller få dig att tappa fokus.

LFC Masterchef. Vad skulle du laga för mat och vem skulle vinna?

Penne Carragher (skrattar). Jag har ingen chans att vinna, jag skulle komma sist!

Jag har ingen aning vem som är bra. Jag skulle kunna tänka mig att Pepe är okej. Det skulle förmodligen vara någon av de utländska killarna som har spenderat lite tid utomlands, vilket gjort att de varit tvungna att kunna laga mat. Jag har tur - om min fru är borta kan jag bara gå till min mamma eller en restaurang.

Vilken är den sämsta DVD du sett nyligen?

Jag hade aldrig sett någon av Harry Potter-filmerna, så för några veckor sedan satte jag på en med barnen. Efter en timme insåg jag att det var slöseri med tid. Jag gick och tittade på "
Question of Sport" istället.

Din bästaFive-a-side lag med spelare som inte har spelat i England?

Buffon skulle vara målvakt. Messi skulle få spela. Xavi och Iniesta också. En försvarare? Franco Baresi.

Vilken av killarna är bäst när det gäller att svara på fotbollsfrågor?

Jag har ingen aning. Reina är okej. Jag tror att Pepe kan lite om fotboll så jag säger han.

Bortsett från Anfield, vilken är den bästa arenan du har spelat på?

Jag brukade alltid säga Nou Camp. Jag har haft turen att spela på Bernabeu och San Siro också. Det är svårt att skilja dem åt. Jag tror att jag spelade min 100:e europeiska match på San Siro, jag var kapten på Bernabeu och vi har aldrig förlorat i Barcelona. Jag kan välja vilken som helst av dessa, baserat på de skälen.

Vem är den bästa domare du haft i en match du medverkat i?

Andre Marriner.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer