Kenny: Vi måste lyfta fansen

Bild till nyheten Kenny: Vi måste lyfta fansen
Kenny Dalglish har sagt att Liverpool är skyldiga sina fans ett positivt resultat i morgondagens match efter den bedrövliga förlusten på Reebok Stadium i lördags.

Kenny D

Kenny Dalglish var, med all rätt, väldigt besviken efter lördagens förlust mot Bolton. Nu är hans Liverpool i pole position och 90 minuter från en ligacupfinal på Wembley, vilket kan ge leendet tillbaka hos supportrarna.

The Reds har en 1-0 ledning att gå på från den förra mötet på Etihad Stadium och Dalglish varnar för att det är en hård kvälls arbete som ligger framför laget.

"Vi har bara ett litet försprång, men nu måste vi in och spela rejält. Matchen är inget annat än väldigt svår för oss. De tog ett fantastiskt resultat mot Tottenham i söndags, vilket håller dem kvar på första platsen i ligan, så jag är säker på att de är redo för det här", sade manager Dalglish.

"För oss är det viktigt att göra vårt jobb. Förhoppningsvis blir det fantastiskt för alla. Det kommer att vara mycket folk där som hejar på oss, men vi måste göra något för dem. Vi kan inte alltid lita på att de ska lyfta oss, ibland måste vi lyfta dem."

"Vi kan inte ta det för givet att fansen ska vara där. Vi ska aldrig anta att vi får det fantastiska stöd som vi brukar få - vi måste förtjäna det. De måste se att vi är redo att ge allt för ett bra resultat för klubben på onsdag kväll."

De flesta fans ser nog fram emot en omedelbar respons på Kennys kritik efter förlusten den senaste helgen.

"Jag tror att det som sades var tvunget att sägas", sade Kenny. "Jag tror inte att någon kan säga emot att vi inte spelade så som vi är kapabla till att göra - inte ens i närheten."

"Vi har hyllat våra spelare när de förtjänat det och gratulerat dem för att de gjort ett bra jobb. När du är kritisk är du det inte för att du får något sorts tillfredställelse av det, eftersom alla är i det tillsammans. Det är inte ledningen eller spelarna - det är alla."

"Det är en svår sak att göra, men det känns som att det var det ärligaste. Jag tror inte att någon kan gömma sig bakom en insats som den i lördags och jag tror inte att någon skulle vilja försöka det. Vi har hyllat dem när de varit bra och då måste vi vara ärliga när vi varit dåliga också."

Liverpool är bara 90 minuter ifrån sin första final på Wembley sedan 1996, men Dalglish vill inte ta ut något i förskott.

"Låt oss inte springa iväg nu, vi har hårt arbete att göra först."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer