Officiellt uttalande från Liverpool FC

Bild till nyheten Officiellt uttalande från Liverpool FC
"Liverpool Football Club är mycket förvånade och besvikna på Football Association kommissionens beslut att finna Luis Suarez skyldig till anklagelserna mot honom."

Logo

"Vi ser fram emot offentliggörandet av kommissionens dom. Vi kommer att studera de detaljerade anledningarna från kommissionen så snart de blir tillgängliga, men förbehåller oss rätten att överklaga eller vidta andra tillvägagångssätt vi känner lämpliga med hänsyn till denna situation.

Vi finner det märkligt att Luis kan finnas skyldig när det endast är Patrice Evras ord och när han är den enda på planen - inklusive Evras egna lagkamrater och alla domare - som hört det påstådda samtalet mellan de två spelarna i närheten av ett fullsatt The Kop medan en hörna var på väg att tas.

Klubben tar mycket allvarligt på kampen mot alla former av diskriminering och har en lång och framgångsrik erfarenhet av arbetet med antirasistiska aktiviteter och social integration. Vi håller fast vid detta ideal och jämlikhet för alla, oberoende av en persons bakgrund.

LFC anser att rasism i alla former är oacceptabelt - utan undantag. Vi är av uppfattningen, efter att ha gått igenom omständigheterna i fallet,att Luis Suarez inte begått någon rasistisk handling. Det är även vår mening att anklagelsen från denna enskilda spelare inte var trovärdiga - absolut inte mer trovärdiga än hans tidigare ogrundade anklagelser och uttalanden.

Man skall notera att Patrice Evra själv i sitt skriftliga uttalande i detta fall sagt "Jag tror inte att Luis Suarez är rasist". Detta har FA accepterat i sina inledande kommentarer - att Luis Suarez inte är rasist.

Luis själv kommer från en familj med blandad rasbakgrund. Hans farfar var svart. Han har, sedan VM 2010, personligen varit involverad i ett välgörenhetsprojekt som använder sporten för att uppmuntra solidaritet mellan människor med olika bakgrunder med den centrala fokuseringen på att färgen på en persons hud inte spelar någon roll, att alla kan spela tillsammans som ett team.

Han har spelat med svarta spelare och umgåtts med deras familjer i det Uruguayanska landslaget och han var kapten i Ajax Amsterdam - ett lag med en stolt mångkulturell profil, där han har många goda vänner.

Det verkar otroligt för oss att en spelare med det blandade kulturarvet anklagas och funnits skyldig på det sätt han har, baserat på presenterade bevis. Vi känner inte igen det sätt som Luis Suarez beskrivits på.

För oss verkar det som att FA var fast beslutna att väcka åtal mot Luis Suarez, även innan de intervjuade honom i början av november. Inget vi har hört under förhandlingarna har förändrat vår uppfattning om att Luis Suarez är oskyldig till anklagelserna som riktats mot honom och vi kommer att ge Luis allt stöd han behöver för att rentvå sitt namn.


Vi skulle också vilja veta när FA tänker bötfälla Patrice Evra för kränkande kommentarer mot motståndare efter att han själv erkänt i sitt vittnesmål att han kränkte Luis Suarez på spanska med en av de mest stötande termerna. Luis sade faktiskt, berömvärt, till FA att han inte hade hört förolämpningen."

Källa: Liverpoolfc.tv


31 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer