Poyet försvarar Suarez igen

Bild till nyheten Poyet försvarar Suarez igen
Gus Poyet är återigen ute i brittisk media och försvarar Luis Suarez från rasismanklagelserna.

Brighton-managern kritiserades av Alex Ferguson när han i förra veckan gick ut och offentligt försvarade Luis Suarez, efter att denne blivit anklagad för rasism av Manchester Uniteds vänsterback Patrice Evra. Poyet ångrar dock inte uttalanderna.

"Inte alls. Patrice Evra har spelat fotboll på samtliga nivåer. Han har även spelat i Italien. Om han använde resten av livet till att säga hur många gånger någon sagt något dumt till honom på en fotbollsplan, så skulle han nog ändå inte hinna. Då är det ganska roligt att han bara bryr sig när han spelar mot Liverpool", sade Poyet till The Independent.

"Om du är rasist är du emot någon som inte är som du, alltså om du är från ett annat land, en annan kontinent eller har en annan färg på din hud. För mig är allt detta lika illa. Inom fotbollen sägs det saker som får dig att reagera och det måste vi hantera. Patrice Evra borde ha hanterat det. Suarez är en hygglig grabb och 100% inte rasist. Jag har skickat ett meddelande till honom och uttryckt mitt stöd och sagt att jag är tillgänglig om han behöver mig."

Poyet tror, som många andra, att Suarez använt ordet "Negrito" och att Evra missförtått betydelsen.

"I Uruguay är det ett smeknamn på alla som har mörkare hud än resten, men det är inte nedsättande. De människorna är endel av samhället, precis som alla andra. Jag förstår dock att ordet används annorlunda i England, så vi måste vara försiktiga med hur det används. Vi måste anpassa oss. Kanske måste vi delvis anpassa oss till England och England delvis till oss. Det är sunt förnuft. Jag vet saker som Luis Suarez inte vet, eftersom jag varit här i 14 år. Så låt oss använda sunt förnuft och ge killen en chans."Suarez, evra


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer