Clarke: Kampen om högerbacksplatsen är bra för klubben

Bild till nyheten Clarke: Kampen om högerbacksplatsen är bra för klubben
Steve Clarke menar att konkurrensen mellan Glen Johnson, Martin Kelly och John Flanagan är bra för Liverpool.

Clarke

Landslagsmannen Glen Johnson är tillbaka från sin skada med vetskapen att U21-spelaren Martin Kelly skött sig exemplariskt under hans frånvaro. Enligt Steve Clarke garanterar inte A-landslagsspel spel i klubblaget.

"Jag tror inte att Glen förväntar sig det och jag tror inte att någon skulle förvänta sig det", sade Clarke till liverpoolfc.tv.

"Martin har spelat där det mesta av säsongen och gjort det bra. Glen vet att han måste kämpa för att spela och det är precis det du vill ha, konkurrens på varje plats."

Samtidigt som Johnson, Kelly och de andra fightas för sina platser inför kvällens match skall man inte glömma att unge John Flanagan kom in på högerbackspositionen och gjorde ett mycket bra jobb i slutet på förra säsongen.

18-årige Flanagan har tagit plats i U21-landslaget och fick ett nytt kontrakt av Liverpool under sommaren.

Clarkes uppmaning till honom är att fortsätta som han gjort.

"Bara fortsätt, gör precis vad du gör, och ta tillvara på de chanserna du får",  sade Clarke.

"Flanno har varit fantastisk. Han gjorde ett otroligt bra  jobb för laget i slutet på förra säsongen och det finns ingen som har glömt det. Han är ung och har en mycket tid framför sig. Hans tid kommer."

Clarke spelade själv ytterback under en stor del av sin karriär med bland annant 421 matcher för Chelsea där han vann FA-Cupen, Ligacupen och Europeiska cupvinnarcupen.

Han menar på att positionen har förändrats under åren.

"Det har alltid funnit kapacitet hos ytterbacken att gå med upp i anfallen, men nu använder man det mer än man gjorde under tiden jag var aktiv. Då kom försvarssysslorna i första hand."

"Man förväntas fortfarande jobba bra defensivt, men allt positionen kan ge dig framåt är en bonus."

Samtidigt kommer Kuyr att göra sin 250:e match om han spelar mot Norwich idag.

31-åringen är en av de hårdast arbetande spelarna i Premier League.

"Han tillför energi och entusiasm. Dessutom gör han viktiga mål", menar Clarke.

"Det har varit hans starkaste attribut under hela tiden i Liverpool. Alla som ser Kuyt skulle säga att det är precis det jobbet man behöver göra för sitt lag, vecka ut och vecka in, och om du kan göra det som ung så kan du bara koncentrera dig på att förbättra kvaliteten efter det."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer