Carragher: Karriären kan vara över om 1-2 år

Bild till nyheten Carragher: Karriären kan vara över om 1-2 år
Jamie Carragher säger att hans karriär kanske kommer att vara över redan efter nästa säsong, men påpekar också att det är mest upp till andra.

Carra

Carra debuterade för Liverpool 1997 och har sedan dess gjort 676 A-lagsmatcher för klubben. Han fick frågan om hur länge han kommer fortsätta.

"Fråga Kenny. Han tar ut laget. Tiden kommer att komma om kanske 12 eller 18 månader. Kanske om två år. Det kommer inte vara upp till mig, utan folk omkring mig - staben, managern", sade vicekaptenen på konferensen "Leaders in Football".

Carragher har aldrig varit frestad att flytta utomlands.

"Jag tror inte att någon har haft lust att hämta mig till utlandet! Jag är säker på att klubben jag spelar för aspirerar på att vinna stora saker. Jag kan inte komma ihåg att jag någon gång öppnat söndagstidningen och sett mitt namn bli länkat någonstans."

33-åringen ser en fortsatt karriär inom fotbollen efter han har lagt skorna på hyllan.

"Om jag önskar att bli tränare eller manager? Ja, det tror jag. Jag har tagit de första stegen mot att bli tränare och b-licens. Vi älskar spelet, alla önskar att vara involverade."

Scouserfödde Carragher skapade häromdagen rubriker när han sade att han tycker att England skall ha en engelsk förbundskapten.

"Jag har inget emot Capello eller någon annan som kan komma i framtiden. Det är inget emot utländska spelare eller tränare. Jag tycker bara att det är vad landslagsfotboll bör handla om. Enligt min mening bör vi inte ha något utländsk medlem i staben. De bästa läkarna i England bör vara engelska och detsamma gäller busschauffören. Det är det landslagsfotboll handlar om. Är det några områden vi är dåliga på så får vi förbättra oss."

Carragher tycker också, precis som han utrycker starkt i sin självbiografi, att akademin bör vara för lokala spelare.

"Alla vill spela i Premier League nu. Spelarna på våra akademier får inte chansen. Våra akademier innehåller inte bara lokala spelare utan många utländska spelare också. Jag tycker inte att man skall lämna sitt land innan man är 18 eller 21 år. Akademin bör vara för lokala spelare."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer