Säsongsstarten i fara för Lucas och Suarez

Bild till nyheten Säsongsstarten i fara för Lucas och Suarez
Steve Clarke menar att Liverpool besitter tillräckligt med kvalitet i truppen för att låta Lucas och Luis Suarez återhämta sig från Copa America. LFC kommer inte att stressa spelarna.

clarke

Luis Suarez och Lucas Leiva skall delta i Copa America, som spelas i Argentina mellan den 1 och 24 juli. Duon kommer troligtvis missa en del av förberedelserna inför den nya säsongen med Liverpool. Steve Clarke säger att duon inte kommer spela innan de är helt redo, vilket de kanske inte kommer vara till seriepremiären.

"Vi önskar dem alla lycka med landslaget", sade Steve Clarke till lfc.tv.

"Det är upp till oss att ansvara för att vi börjar använda dem när tiden är rätt. Det viktigaste är att de får tillräckligt mycket återhämtningstid."

"Vi önskar självklart att alla spelare skall komma tillbaka till försäsongen samtidigt och vara med under hela förberedelserna, men så är det inte."

"I fotboll är det bara att acceptera att olika länder och kontinenter har mästerskap vid olika tidpunkter."

"Det är upp till killarna att resa dit och göra sitt bästa för sitt land. När de kommer tillbaka kommer vi att värdera fysiken, formen och det mentala. Därefter avgör vi hur de passar in i vår träningskalender."

"Om de är klara till säsongsstart är det bra. Men är de inte klara tills dess så ger det andra en möjlighet att visa upp sig."


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer