McManaman om Downing, topp fyra och Gerrard

Bild till nyheten McManaman om Downing, topp fyra och Gerrard
Steve McManaman menar att Stewart Downing är en kantspelare av toppklass. Han tror att Liverpool med 3-4 spelarköp kan kämpa bland topp 4 nästa säsong. Gerrard kan bli bättre än någonsin nästa säsong.

Enligt Liverpool Echo hoppas Kenny Dalglish hämta in Stewart Downing inom loppet av de närmaste veckorna. Steve McManaman menar att kantspelaren skulle ge ett bra stöd till toppduon Luis Suarez och Andy Carroll.

"Kenny vill ha spelare ute på kanterna för att öppna upp spelet och spela spännande, expansiv fotboll", sade Steve McManaman till Liverpool Echo.

"Det är ingen överraskning att han är på jakt efter kantspelare, eftersom han inte har någon ren ytter. Downing skulle vara det bästa köpet eftersom han känner Premier League rakt igenom. Han har bevisat att han bemästrar nivån och han vet vad som krävs för att lyckas. Att ge stöd till anfallarna är viktigt och han kan tillföra kvalitet från kanten."

"Om man hämtar in någon från utlandet kan det ta tid att anpassa sig. Downing skulle emellertid passa in direkt."

Steve McManaman tror att Steven Gerrard kommer komma stark tillbaka från sin ljumskoperation.

"Uppehållet han har haft kommer göra gott för Steven. Både fysiskt och mentalt kommer han ha nytta av det. Du kan bli trött och loj av att spela hela tiden."

"Jag vet att han har jobbat hårt för att komma tillbaka från operationen. Han är en fantastisk spelare. Jag förväntar mig en stor säsong från hans sida. Han kommer komma tillbaka i bättre form, starkare och bättre än någonsin."

"Han är 31, men har fortfarande mycket att erbjuda."

"Steven är fortfarande kapabel till att dominera matcher, som han alltid gjort. Jag tror vi får se det igen nästa säsong."

McManaman tror att Liverpool kan utmana topp 4 med lite fler spelarköp.

"Det är svårt att säga vad som är realistiskt inför nästa säsong. Det är fortfarande mycket som kommer hända och skall göras innan matcherna drar igång. Men med ytterligare tre eller fyra ansikten kan Liverpool vara med och kämpa bland topp 4."

Den enda värningen såhär långt är Jordan Henderson från Sunderland för £16M.

"Jordan är en mycket lovande spelare och han hade en bra säsong med Sunderland. Det är mycket pengar, men sådan är maknaden. Precis som med de flesta bra spelare så tror jag att han kommer få ut mer av att spela i ett bättre lag. Jag vill inte vara respektlös mot Sunderland, men jag förväntar mig att Jordan kommer bli mycket bättre. Han är fortsatt ung och har stor potential."

King Kenny gav flera ynglingar chansen förra säsongen.

"Fansen älskar att se de lokala unga spelarna komma upp och affärsmässigt är det viktigt. Det ser ut som de har något speciellt. Jag var på matchen borta mot Fulham i slutet på säsongen. Då var Liverpool utmärkta och Jay Spearing och John Flanagan var framstående i den matchen."

"Martin Kelly imponerade också innan han blev skadad. Jack Robinson gjorde det bra när han spelade. Jonjo Shelvey hämtades utifrån, men han är en annan yngling som gjort det bra."

"Kenny var väldigt listig som gav några chansen i slutet på säsongen. Det var bra att ge dem speltid, samtidigt som det inte var någon press."

"Han har sett hur bra de är nu och om de kan hantera att spela för Liverpool. Om det visar sig att någon inte är bra nog kan de bli sålda och generera pengar, istället för att bara släppas."

"Jag gillar inte att överdriva med en 16 år gammal spelare, men Raheem Sterling verkar speciell. När han blir starkare hoppas jag att han kan förbättra sig och utveckla sitt spel. Han är i goda händer hos Kenny."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer