Pappa Torres: Han bytte enbart av sportsliga motiv

Bild till nyheten Pappa Torres: Han bytte enbart av sportsliga motiv
José Torres, Fernandos pappa, säger att sonen flyttade till Chelsea endast på grund av sportsliga motiv efter att Liverpool blivit svagare för varje säsong. Agenten avslöjade att försäljningen var tvungen att hållas hemlig till Liverpool hade säkrat Suarez.

Fernando TorresFernando Torres pappa José säger att Fernando endast lämnade Liverpool för Chelsea på grund av sportliga orsaker.

"Han flyttade på sportsliga grunder, inte på grund av pengarna. Han trodde han tog ett steg framåt i karriären när han skrev på för Liverpool, eftersom de var starka på den tiden."

"Av en eller annan orsak har Liverpool blivit sämre. Det tar tre år att bygga ett bra lag och jag tror Liverpool kan lyckas med det, men Fernando är 26 och en fotbollsspelare varar inte för evigt."

"Han vill spela Champions League för en klubb som kan vinna turneringen, vilket han får genom att spela för Chelsea. Han hade kanske hunnit bli 30 innan han hade fått chansen att spela Champions League om han hade stannat."

José har sympati för supportrarna som är upprörda över att ha blivit av med sin store målskytt. Några gick så långt att de brände upp en Torres tröja.

"Man har en bra spelare som gjort många fantastiska mål och är en favorit bland fansen och plötsligt flyttar han. Jag kan nästan förstå det."

Han tror inte att Torres kommer att debutera mot sin gamla klubb.

"Jag måste säga att jag inte tror att han debuterar för Chelsea mot Liverpool. Jag tror det blir i matchen efter. Jag tror också det hade varit det bästa."

Det var många som reagerade på att timingen för Torres övergång var fruktansvärt dålig, då transferansökan kom in med endast tre dagar kvar av transferfönstret. Antonio Sanz, talesman för Torres, sade att spelaren har önskat sig bort länge, men att Liverpool var tvungna att bli överens med Suarez för att kunna sälja.

"Chelsea försökte hämta honom förra sommaren och då fick man svaret att klubben var inne i en säljprocess. Liverpools styre sa att Fernando borde respektera stora ögonblicket i Liverpools historia", sade Sanz.

"De sade att saker skulle ändras och att nya ägare skulle komma in för att investera. Det var löften som inte uppfylldes."

"Vårt första möte med Chelsea var i juli. I förra veckan berättade de för oss att Roman hade bestämt sig för att satsa på Fernando."

"Det var svåra tider. Liverpool ville hålla det diskret eftersom man var pågång att signa Luis Suarez. De fruktade att de hade blivit tvingade att betala mer till Ajax om en kommande försäljning av Fernando hade läckt ut. Så vi respekterade deras önskan och väntade med att lämna in transferansökan."


27 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer