Ensam kvar från ledarstaben: Taffarel

Bild till nyheten Ensam kvar från ledarstaben: Taffarel
Klopp och hans tränarapparat har nu tagit farväl, men en coach stannar faktiskt på sin post. Till glädje för Alisson Becker.

Reportern David Lynch skriver på Thisisanfield.com att målvaktstränaren Claudio Taffarel kommer att köra vidare i samma roll under nye huvudtränaren Arne Slot. 

Den 58-årige brasilianaren, som gjorde 101 landskamper och vann ett VM-guld och två Copa America när han stod på toppen av karriären på 90-talet, ses som en viktig kugge för Alisson Beckers fortsatta utveckling som världskeeper

Det var just efter ett önskemål från Alisson som Taffarel hämtades in till ledarstaben i november 2021, då legendaren inte bara är hans stora idol utan även mentor.

Paret har under åren också jobbat tätt tillsammans i det brasilianska landslaget. 

Kontrakt i tre år till

John Achterberg first-team goalkeeping coach of Liverpool, Caoimhin Kelleher, Adrian, Jack Robinson first-team goalkeeping coach of Liverpool, Fabian...

* John Achterberg, Kelleher, Adrián, Jack Robinsin, Fabian Mrozek och Taffarel firar Ligacup-segern på Wembley i februari. 

För bara en dryg vecka sedan framkom medieuppgifter att klubbar i Saudi League planerar att lägga ett frestande bud på Alisson i sommar, men enligt transfergurun Fabrizio Romano har intresset nu snott sig till att gälla hans landslagskollega, Manchester Citys Ederson.

31-årige Alisson har kontrakt till 30 juni 2027 och enligt David Lynch finns det inget som tyder på att han har några planer på att lämna i förtid.

Anställer ännu en coach

I samband med Klopps avsked i söndags passade han även på att tacka sina målvaktstränare John Achterberg (som fortsätter i Steven Gerrards Al Ettifaq) och Jack Robinson (oklart med nytt uppdrag).

– De har gjort ett fantastiskt jobb. Vi hoppades att de skulle stanna längre, men det låg inte i mina händer. Jag gillar båda två, inte bara som tränare utan även som människor, sa Alisson och bekräftade samtidigt att Taffarel stannar.

– Det ser så ut. 

Det är dock väntat att Arne Slot kommer att förstärka med ytterligare en målvaktstränare i sommar och det spekuleras om Jyri Nieminen kommer att följa med från Feyenoord den 1 juni.

Finländaren hade själv ingen imponerande karriär men har coachat i över tio år, bland annat för MLS-klubbarna San Jose Earthquakes, Oralando Pirates och New York Red Bulls. 

Portrait of Brazil goalkeeper Claudio Taffarel before the World Cup quater-final against Holland at the Cotton Bowl in Dallas, Texas, USA. Brazil won...

* Taffarel när det begav sig.

Den 1/6 släpper vi medlemspaketen för 2024/25. Be ready!

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer