📹 Senaste nytt inför West Ham

Bild till nyheten 📹 Senaste nytt inför West Ham

Jürgen Klopp pratade bland annat om Arne Slot, besvikelsen efter Merseysidederbyt och hur han ska få fart på offensiven igen när han mötte pressen inför matchen mot West Ham.

Klopp om Cody Gakpo:

– Lille Samuel är född. Vad jag har hört så mår mamman bra, pappan också, han var tillbaka i träning igår.

Om hur han motiverar spelarna:

– Jag kan inte minnas en match där jag var så frustrerad och besviken som efter matchen mot Everton. Vi var inte där. Man ser de andra två lagen, City och Arsenal, de spelar positiv fotboll, vinner stort. Vi är där vi är i tabellen för att vi spelat positiv fotboll, men i det här avgörande läget gjorde vi inte det. Jag lägger skulden på mig, hundra procent. Jag vet inte exakt hur det har hänt, men jag är ansvarig för humöret i truppen och det här laget var inte... jag vet att Goodison Park inte är det bästa stället att komma till och spela positiv fotboll för Liverpool, man måste kriga, vi förlorade alla viktiga dueller. Det var riktigt, riktigt illa.

– Men generellt sett så har vi haft några veckor där vi inte spelat positiv fotboll. Vi skapar chanser, ja, men i slutändan känns det som att vi jagar någonting hela tiden. 

– Väldigt kort tid till nästa match. Vi måste spela positiv fotboll. Jag ska göra allt för att jag ska kunna njuta av vår fotboll, vilket inte var möjligt i den senaste matchen. 

– Jag kan inte sitta här och säga att de fortfarande känner att vi är där, jag tror att City och Arsenal ser det som två lag som gör upp om det nu. De förväntar sig inte att förlora två matcher härifrån. Om de skulle göra det så vore det dumt av oss att inte vara där. Jag tror inte att det händer, men om det gör det så måste vi vara där.

– Det betyder att vi måste vinna matcher, med start mot West Ham som är en motståndare som är i en liknande situation som oss. De förlorade stort senast, de vill och måste visa en reaktion, det vill och måste vi också göra. Vi får se vem som kan göra det bäst.

Om förväntningarna på laget:

– Man kan prata om många saker. Är det möjligt att vi var lite slitna? Ja, det är tufft. En lång säsong av många anledningar. Spelare kommer tillbaka från skador, till exempel Alexander-Arnold, han spelade fantastiskt mot Fulham, sedan kanske det blev lite för mycket mot Everton? Andra har spelat hela tiden eller väldigt ofta. Andra har haft länge skador än de haft tidigare i karriären.

– Var det någon som förväntade sig att vi skulle bli mästare i början av säsongen? Nej, men det utvecklade sig i den riktningen. Vi ska möta Villa och Tottenham som är några poäng bakom, så vi måste ta poäng där också för att säkra Champions League-spel. Det är ett mål. Men ingen är glad. Vi kan inte gå tillbaka till punkten där det här är bra nog. Eftersom vi var nära är vi väldigt, väldigt besvikna just nu. Det kan vi inte förändra.

– Är den här gruppen inte lika erfaren som den vi hade tidigare? Såklart är det så. Det är det som är bra.. det värsta man kan göra med en förlust är att inte lära av den. Vi måste lära av den kortsiktigt och grabbarna måste lära sig på lång sikt också. En ny manager kommer vara på plats men de kommer uppleva liknande situationer igen. Man kan inte köpa erfarenhet, man kan bara skapa det själv. Vi fick en jobbig erfarenhet nu, hoppas vi kan använda oss av den.

Om Arne Slot:

– Jag har inte läst någonting, men Tony berättade att Arne hade sagt någonting. Jag är inte involverad i processen. 

– För det första, om han är den som ska ha jobbet är det ju bra att han vill ha det. Taggad. Jag gillar hur hans lag spelar fotboll, allt jag har hört om honom är positivt. Jag har hört att han är en väldigt bra kille. En bra tränare, en bra kille. Jag ser fram emot det här för klubben om han är lösningen. Det är inte upp till mig att bedöma, men det låter bra. 

– (Han kommer att få) det bästa jobbet i världen. Världens bästa klubb. Han kanske till och med får hjälp nu när vi inte ser ut att avsluta på topp – det finns utrymme för förbättring om man säger så! Ett fantastiskt jobb, fantastiskt lag, fantastiska människor. 

Om hur de ska ta sig an de sista matcherna:

– Steg för steg. Match för match. Vi kommer inte göra det på ett annat sätt. Vi tänker på nästa match, sedan har vi en "normal" vecka för första gången på länge. Det är allt. Ni får inte misstolka mig, det är ingen som har gett upp här, jag måste bara vara realistisk. 

– Jag tror att båda lagen måste förlora två matcher, dessutom måste vi vinna fyra matcher. De har inte förlorat två matcher på så länge, så varför skulle det börja nu? 

– Jag gillade inte vår fotboll och jag hoppas att jag kan hjälpa laget att spela bättre.

Om West Ham:

– David är en av de bästa kollegorna, vi har inte tid att umgås mycket, men jag har pratar med honom väldigt mycket inför matcherna. Jag gillar honom väldigt mycket. Jag respekterar honom mycket. Han gör ett fantastiskt jobb. Jag gillar laget de har, väldigt bra offensiv. Bra värvningar. Bowen, som jag sagt förr så är han en av mina favoritspelare, jag gillar verkligen utvecklingen sedan han kom från Hull.

– Kudus, Paqueta, Michail... en toppenanfallare. När Bowen spelar där har de ytterligare en lösning. Ward-Prowse, supersmart värvning. 

Om hur han ser på sista säsongen:

– Jag skulle inte göra någon bedömning här och nu. Jag har ingen aning. Jag är inte på humör för att ge upp, vifta med vit flagg, men vi måste bara se till att spela bättre. Det handlar om oss. Som jag sa senast, varför ska ett lag som spelar som mot Everton bli mästare? Men vi har spelat väldigt bra fotboll innan. Vi såg oslagbara ut, en skadeskjuten trupp, alla gick i samma riktning. Vi förtjänar att vara där vi är, men nu vill jag att vi ska använda den situationen. Jag vill inte att vi ska känna någon press. 

– De senaste insatserna har kanske inte varit de bästa, men de här grabbarna är fortfarande fantastiska fotbollsspelare. Mitt jobb är att skapa en miljö där de kan prestera. Jag vet inte hur, jag har haft 40-50 timmar på mig att fundera nu, men jag vet inte när det hände. Jag såg ingenting av vad vi ville vara mot Everton. Nu ska vi försöka vara oss själva igen.

Om att få fart på Mo och Nunez igen:

– Det är det svåraste man kan göra, när anfallare inte gör mål... man måste ta sig igenom det. Det är en anfallares liv. En målvakts liv, där gör man 500 räddningar och en tabbe – alla pratar om tabben. 

– Vi hade bra chanser mot Everton, jag såg att vi var lite stressade i avsluten. Vi måste lugna ned oss och fortsätta att skapa. Om det fanns en lösning på det här så hade den man eller kvinna som skriver den boken varit väldigt rik.

– Det säger ingenting om kvaliteten hos grabbarna, det är bara så det ser ut för stunden. Tajmingen på det här, att vi inte varit lika bra under de senaste veckorna, gör mig ledsen, men vi måste hitta rätt igen. 4 matcher kvar, 12 poäng att spela om – jag vill ha dem alla. 

Om Bradley och Jota:

– De är inte redo. De gör fina framsteg. Ingen har sagt att de kommer börja träna inom de närmsta dagarna. Det tar lite tid.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer