Slot upp bland oddsfavoriterna att ersätta Klopp

Bild till nyheten Slot upp bland oddsfavoriterna att ersätta Klopp
Feyenoords Arne Slot har plötsligt dykt upp i spekulationerna om vem som kommer att bli Liverpools nye manager.

Sedan Xabi Alonso meddelade att han kommer att bli kvar i Bayer Leverkusen är Sporting Lissabons Ruben Amorim den som det skrivits allra mest om när det gäller potentiella Jürgen Klopp-ersättare.

Amorim är enligt portugisisk media ett klart förstaval för Liverpool och fortsatt oddsfavorit till jobbet. The Athletics David Ornstein har dock nyligen uttryckt att klubben kommer vara modiga i sitt val av manager och inte bara gå på det "populära" valet.

Ska man tro Ornstein – som brukar vara en pålitlig källa – kan det alltså bli tal om ett lite oväntat namn då klubbledningen fortsätter managerjakten med stor tro på statistiskt underlag. 

Ett namn som kanske skulle falla in i den kategorin är Feyenoords manager Arne Slot. Enligt Thisisanfield.com är han nu den som hos bettingbolagen har näst lägst odds till att ersätta Klopp, tillsammans med Brightons Roberto De Zerbi.

45-årige Slot har en spelarbakgrund i Nederländerna och inledde sin managerkarriär i AZ Alkmaar. Inför säsongen 2021/22 tog han steget till Feyenoord. Första säsongen blev det en tredjeplats i Eredivisie och säsongen därefter tog laget hem titeln. Denna säsong ser det ut att bli en andraplats bakom PSV Eindhoven. 

Slot har alltså en ligatitel på sitt cv och 2021/22 ledde han dessutom laget till en final i Europa Conference League. 

Tottenham var tidigare intresserade av Slot, men då valde han att stanna i Feyenoord. Men han har uttryckt en önskan om att ta klivet till Premier League.

– Mitt nästa steg kommer inte vara en klubb i Nederländerna. Om det är mitt nästa steg så har jag misslyckats totalt, sa han till Sky Sports förra året.

– Det normala steget vore att gå utomlands och jag har alltid sagt att Premier League är världens bästa liga.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer