Klopp med senaste skadenytt

Bild till nyheten Klopp med senaste skadenytt
Det är ingen större fara med Andy Robertson. Det och en hel del andra skaderelaterade besked kunde Jürgen Klopp ge på fredagens presskonferens.

Landslagsuppehållet är över och spelarna har hunnit träna tillsammans på AXA Training Centre igen. Det har gett Jürgen Klopp en klar bild över skadeläget i truppen.

Andy Robertson tvingades utgå med en fotskada i Skottlands match mot Nordirland tidigare i veckan. Vänsterbacken klarade sig dock från någonting allvarligt och även om Brighton-matchen ser ut att komma för tidigt så bör han snart vara tillbaka igen.

– När det gäller Robbo så tar vi det dag för dag. Han kommer inte att träna idag, men det är inte så illa, sa Klopp på presskonferensen inför söndagens match.

Inför uppehållet var förhoppningen att Curtis Jones skulle kunna återgå till lagträning denna vecka. Han saknades dock på torsdagens träningspass. Ibrahima Konaté, som gjorde comeback i samband med Frankrikes samling, likaså. Det verkar dock som att mittfältaren snart är redo för lagträning igen medan det inte är någon fara med Ibou.

– Curtis kommer börja träna. Ibou fick en extra vilodag bara, meddelade Klopp.

Nunez i full träning

Darwin Nunez tvingades lämna återbud till samlingen med Uruguay på grund av en känning i baksida lår. Anfallaren har utnyttjat den spelfria tiden väl och är ett alternativ mot Brighton.

– Darwin rehabiliterade under veckan. Han är i full träning. 

Förhoppningen är att fler spelare ska kunna välkomnas tillbaka i lagträning under nästa vecka. Troligtvis handlar det om Trent Alexander-Arnold och Diogo Jota som båda rehabiliterar knäskador för stunden. Eventuellt kan även Alisson räknas in i den gruppen.

– De andra grabbarna, från nästa vecka, steg för steg, kan de ansluta till delar av lagträning. De är inte långt borta, de gör framsteg, sa Klopp.

Bajcetic tränar med U21-laget

Stefan Bajcetic har missat i princip hela säsongen på grund av skadebekymmer men har under de senaste veckorna ökat intensiteten i träningen. Inför uppehållet pratade Klopp om att spanjoren genomför en sorts försäsong och idag kunde han meddela att han börjat träna med U21-laget.

– Han är i delvis lagträning med U21-laget nu och kommer träna fullt med dem nästa vecka eftersom vi knappat tränar på grund av matcherna. Därefter kommer han börja träna med oss. 

– Grabben har växt. Byggt muskler. Det ser bra ut. Conor Bradley behövde inte lång tid på sig efter en lång frånvaro. Han är en smart grabb. Jag tror inte att det är någon fara med honom. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer