– Jag stannar i Leverkusen

Bild till nyheten – Jag stannar i Leverkusen
Xabi Alonso bekräftar att han blir kvar i Bayer Leverkusen. Liverpool måste därmed rikta blickarna åt annat håll i arbetet med att hitta Jürgen Klopps ersättare.

Under torsdagskvällen kom uppgifter från The Times att klubbledningen i Liverpool gett upp förhoppningarna att kunna säkra Xabi Alonso som ny manager i sommar, detta då spanjoren sades ha bestämt sig för att bli kvar i Bayer Leverkusen. 

Nu bekräftar Alonso att han stannar i den tyska klubben. 

– Det har spekulerats mycket om min framtid, vi har varit upptagna och fokuserade och jag ville ta landslagsuppehållet för att reflektera lite mer. Jag hade ett väldigt bra möte med beslutsfattarna och jag har beslutat mig för att stanna i Bayer Leverkusen, sa han på en presskonferens under fredagen.

– Jag känner att det här är rätt plats för att utvecklas som tränare. Jag måste ha den känslan och just nu är känslan att det här är rätt plats. Mitt arbete här är inte färdigt. 

Det står alltså klart att Alonso inte är den manager som blir Jürgen Klopps ersättare. I engelsk press nämns Ruben Amorim i Sporting Lissabon som huvudspåret för tillfället. Även Brightons Roberto De Zerbi sägs uppskattas av Liverpool.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer