📹 – Varje match är en final nu

Bild till nyheten 📹 – Varje match är en final nu

Jürgen Klopp diskuterade bland annat Xabi Alonsos beslut, den stundande slutspurten i titelracet och vad som gör Roberto De Zerbis lag till en så tuff motståndare när han mötte pressen inför söndagens match mot Brighton.

Klopp om Alonso:

– Det jag kan prata om är att han är en ung manager som gör det väldigt bra, det kan jag relatera till. Jag ångrar ingenting jag gjort. Det är det enda jag kan säga. Leverkusen har ett bra lag och kommer nog hålla samman. Jag förstår att han vill göra det. 

Om skadeläget:

– Curtis kommer börja träna. Ibou fick en extra vilodag bara. När det gäller Robbo så tar vi det dag för dag. Han kommer inte att träna idag, men det är inte så illa.

– De andra grabbarna, från nästa vecka, steg för steg, kan de ansluta till delar av lagträning. De är inte långt borta, de gör framsteg. 

– Darwin rehabiliterade under veckan. Han är i full träning. 

Om hur han ser på matchen mot Brighton:

Journalisten nämnde att toppkonkurrenterna Arsenal och Manchester City möts direkt efter matchen på Anfield.

– Jag fokuserar på vår match. Det är en Premier League-match och jag kan inte minnas att jag suttit här och sagt att en poäng hade varit okej eller så, varken i en hemma- eller bortamatch. Vi går för tre poäng. Men vi vet hur tufft det är mot Brighton. Roberto gör ett fantastiskt jobb där.

– Vi har blivit bättre under de 18 månader han varit där, sedan vi möttes första gången. Första matchen, jag tror att vi var hans första motståndare, vi visste inte vad vi skulle förvänta oss, det var imponerande hur snabbt han implementerade sina idéer. Sedan dess har det bara blivit bättre.

– Vi måste ha en väldigt bra stämning och ha en förståelse för matchen. De kommer vilja ha bollinnehav, vi vill ha bollinnehav, mer än i de andra matcherna mot dem. Det är det bästa sättet att försvara på. 

– Det är ingen vanlig pressmatch. De spelar på ett sätt som kanske inte riktigt passar vår vanliga rytm, men vi måste bryta deras rytm. Det blir en väldigt spännande match. Jag ser fram emot den. All respekt till Brighton, vi vill vinna matchen och det har ingenting med den andra matchen att göra.

– Vi är i en del av säsongen där vi satt oss i en position där vi kan utmana om allt. Det är vad vi vill göra. Om ni förra sommaren hade sagt att vi skulle vara där uppe med Arsenal och Man City efter landslagsuppehållet i mars så hade jag skrivit på det kontraktet direkt. Här är vi nu. Ingen vet hur det slutar, men vi ska ge det ett försök och det börjar på söndag.

Om varför Brighton är så tuff motståndare:

– Sättet som de spelar på. Det är annorlunda. Jag hade inte kunnat träna det, det går emot min personlighet. Men det är härligt att se på. Det är krävande för spelarna, tydliga positioner, passa i rätt lägen. Han är en klassmanager och det är spännande att se. 

– Det finns ett fokus på bollinnehav men sett till positionering är det mer strikt än hur det ser ut i exempelvis Man City. De gör det väldigt bra. När de har dagen så kan de slå vilket lag som helst, men som tur är så gäller samma sak för oss.

Om vad som krävs i titelstriden:

– Att ge allt och ignorera snacket utifrån efter matcherna: "Ni vann en match, ni är mästare, nu förlorade ni så nu är det kört." Ignorera det. Kör på. Vi måste ge allt i varje match. Hemma och borta. I England, i Italien, var vi än spelar.

– För oss har vi 12 matcher kvar, kanske 14, kanske 15. Det är inte den största siffran, men det är på kort tid. Det är svårt, vi behöver tur också med skador. Vi behöver de spelarna som är på väg tillbaka. Vi måste hitta ett sätt att vinna varje match. Vi har hittat ett sätt som vi gillar att spela på. Inför uppehållet hade vi två matcher mot United och City; i perioder var det den bästa fotbollen vi har spelat den här säsongen. Efter 15 minuter mot City, så bra har vi aldrig spelat mot City. Mot United, efter 15 minuter så var vi fantastiska men vi avgjorde inte matchen. Förlängningen blev för mycket för oss den dagen, vilket är normalt eftersom vi hade en tuff period dessförinnan. 

– Nu är vi tillbaka, jag hade älskat att säga att alla är utvilade igen, men grabbarna har spelat matcher. Men vi spelar på söndag, senaste matchen var onsdag morgon, jag tror att Macca spelade då, så det är tillräckligt med tid för återhämtning. Nu kör vi.

Om förväntningarna på unga managers är för höga idag:

Journalisten frågade om Klopp hade kunnat se sig själv ta Liverpooljobbet 18 månader in i sin tid i Mainz.

– Jag har ingen aning. Jag kan inte sätta mig in i den situationen längre. Tror du att han stannar i Leverkusen för att han känner att det gått för snabbt? 

– Jag vet inte hur ofta du tittar på Leverkusen, men om man gör det så ser man att det är väldigt imponerande. Han har implementerat en idé och de gör det fantastiskt. De har skapat en otrolig mentalitet också. 

Om hur viktigt det är att få de skadade spelarna tillbaka:

– Vi behöver dem. De är inte tillbaka på söndag, kanske inte under nästa vecka, men därefter, steg för steg. Vi måste ta oss igenom sådana här perioder. De som kommer tillbaka har inte ens tid att hitta rytmen igen, de måste leverera direkt. Det fungerar om man enas om en sak: att allting börjar med försvarsspelet, kontringspress. Då har vi rytmen att spela fotboll. Det är bara finaler som återstår. Varje match är en final nu. Men det får inte göra att vi blir stressade och känner att vi måste vinna finalen efter tre minuters spel. 

– Vi måste spela de som vanliga matcher. Vi har spelat 28 matcher denna säsong och vi har lärt oss som grupp hur vi kan hantera problem och lära oss under matchernas gång. 

– Vi har tio matcher kvar. Man kan inte se mållinjen ännu, men vi har spelat 28 matcher och vi har fått en hel del svar som vi inte kände till i somras. Alla är taggade. Anfield kommer vara högljutt. Vi har inte bara hemmamatcher kvar, tyvärr, men vi har några stycken och där måste vi göra skillnad. När vi reser så måste vi ignorera det faktum att det inte är hemmamatcher. Vi måste spela vår bästa fotboll och få med oss resultat, men så är det om man vill vinna Premier League. Man måste spela bra fotboll och ha lite tur, som vi förhoppningsvis kan ha framöver.

Om hur mycket Stefan Bajcetic lärt sig under sin frånvaro: 

– När det gäller fotbollshjärnan så har han det naturligt. Jag tror inte han blivit av med det. Rytmen är någonting annat. Han är i delvis lagträning med U21-laget nu och kommer träna fullt med dem nästa vecka eftersom vi knappat tränar på grund av matcherna. Därefter kommer han börja träna med oss. 

– Grabben har växt. Byggt muskler. Det ser bra ut. Conor Bradley behövde inte lång tid på sig efter en lång frånvaro. Han är en smart grabb. Jag tror inte att det är någon fara med honom. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer