Torres: Salah en av de bästa i klubbens historia

Bild till nyheten Torres: Salah en av de bästa i klubbens historia
Den ex-röde anfallaren rankar Mohamed Salah som en av de absolut bästa spelarna under de senaste 10 åren och en av de bästa någonsin i The Reds.

Fernando Torres och Mohamed Salah var lagkamrater i Chelsea och sedan dess har de behållit kontakten med varandra. Torres är mäkta imponerad av vad Salah åstadkommit sedan flytten till Liverpool 2017.

"The Egyptian King" har gjort 207 mål på 337 framträdanden och är femma på listan över klubbens bästa målskyttar någonsin. 

– Vi var lagkamrater i Chelsea och jag är väldigt glad för hans skull. Vi är i kontakt ofta och jag är glad att han slår alla mina rekord! Jag minns när han kom till England, han var väldigt ung och fick inte den speltid han förtjänade. Han behövde flytta till Italien för att få visa upp sig och hitta en speciell klubb som den speciella spelare han är, säger Torres till Liverpoolfc.com.

– Man kan se resultaten han fått det för det arbete han lagt ned. Enligt mig är en av en de bästa spelarna under de senaste 10 åren. Jag säger alltid att han är min favoritspelare och jag placerar honom uppe bland de bästa spelarna under de senaste 10 åren. 

– Man kan se vad Liverpool har vunnit och man vet att klubben går för allt och jag är säker på att han är en avgörande faktor. Jag är stolt över honom eftersom jag vet hur svårt det var för honom att komma till England, men med tiden så har han visat att han är en speciell spelare som bara behövde en speciell klubb som Liverpool att lita på honom, då visade han vad han kan göra.

– Jag blev väldigt glad när han skrev på sitt nya kontrakt (2022). Han kommer sluta som en av de bästa spelarna i klubbens historia, det är jag säker på. Han är det redan men har fortfarande många saker kvar att uppnå.

Torres har också varit lagkamrat med en annan spelare i Jürgen Klopps trupp: Diogo Jota. De båda anfallarna spelade ihop under en kort period när Torres var inne på sin andra sejour i klubben.

– Jag minns när Diogo kom. Han var väldigt ung och kom från Pacos de Ferreira som en av de unga talangerna som anslöt till försäsongen och alla hade höga förväntningar. I slutet av försäsongen lämnade han (för spel i Porto) men kan kunde se någonting speciellt i den här killen. Jag är glad för hans skull, hur han presterar här i England.

– Att gå till Liverpool var ett stort steg för honom. Nu kan man se vilken spelare han är. Jag minns den korta tid vi spelade tillsammans och jag är så stolt vad han har gjort därefter. Det är inte lätt att komma till Atletico och lämna på lån, man måste visa upp sig på olika platser.

Förra helgen var Torres tillbaka på Anfield i samband med välgörenhetsmatchen mot Ajax legendarer. När han inte snörar på sig skorna igen är han tränare för Atletico Madrids U19 och hoppas på en fin tränarkarriär.

– Jag gillar den engelska stilen mer. Omställningarna, pressen och det snabba spelet. Därför har jag varit ett stort fan av Jürgen sedan han var i Dortmund.

– Jag blev väldigt glad när jag såg att han skrev på för Liverpool eftersom man från tiden i Mainz och Dortmund kunde se hur han skapar ett band till supportrarna. I Liverpool är det ännu mer speciellt. Bandet mellan spelarna, tränarna och supportrarna är fantastiskt. Man kan se efter nio säsonger vad han har gjort, det är väldigt speciellt.

– Jag har träffat honom några gånger när de kom till Madrid och jag följer också Pep Lijnders. Jag läste hans bok och jag ser mycket av det som de gör som inspiration. Förhoppningsvis får jag chansen att träffa dem och prata med dem och se vad de gör.

– När man ser ett Klopp-lag så vet man hur de kommer att spela. Det är en stil – heavy metal-fotbollen – och jag älskar det. Det svåra är: Hur tränar man det? Förhoppningsvis kan jag lära mig en dag.

Torres inspireras också av att se hur många unga talanger som får chansen under Klopps ledning.

– Jag minns när vi mötte Liverpool i Youth League för tre år sedan. I den truppen fanns Quansah, Clark, Bradley och många av spelarna som nu är med i A-laget. Det är härligt att se att de nu är i A-laget och gör det så bra.

– Jag var en av de spelarna som sa att jag aldrig skulle bli tränare! Men titta på mig nu, jag försöker! Jag njuter av det, jag lär mig mycket i akademin i Atletico. Det är min tredje säsong med U19 och jag känner att jag kan hjälpa de yngre spelarna eftersom jag en gång var i samma situation. 

– Vi har Pablo Barrios i A-laget nu, han var med oss för två år sedan och jag är väldigt stolt över honom. Man känner att man är en del av utvecklingen. Det är härligt. 

– Jag försöker att hitta mitt sätt men jag tittar alltid mot de bästa. Jag har haft fantastiska tränare i min karriär – Rafael Benitez, Luis Aragones i Spanien, Mourinho, Ancelotti, Simeone. Jag lär av dem och försöker göra saker på mitt sätt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer