Rykte: Pep Lijnders till Ajax

Bild till nyheten Rykte: Pep Lijnders till Ajax

Som de flesta supportrar redan vet kommer nederländaren att lämna Liverpool efter säsongen. Nu rapporterar Echo att Ljinders ryktas ta över giganterna i hemlandet.

Pepjin Lijnders kan mycket väl ta över Ajax i sommar. Det blir i så fall en andra sejour som huvudtränare i Nederländerna, då han tidigare tränat NEC Nijmegen 2018.

NEC spelade då i nederländska andraligan och 41-åringen fick lämna efter att han misslyckats med att avancera klubben till högsta divisionen.

Nu ser Lijnders ämnad ut för en återkomst i Eredivisie där han skulle återförenas med sin gamla Liverpool-kapten Jordan Henderson i Ajax.

Klubben som tidigare dominerat i nederländsk fotboll har ett par tuffa säsonger bakom sig nu, och har även den här säsongen misslyckats att nå den nivå som förväntas av dem.
Ajax huserar för tillfället på en femte plats i Eredivisie och ligger hela 29 poäng bakom rivalerna PSV som gått obesegrade så här långt in på säsongen. 

Efter att man i början på året låg precis ovanför nedflyttningsstrecket vid ett tillfälle, ser läget betydligt mer stabilt ut under den tillfälligt anställda managern John Vant Ship. Men planen är att ta in en ny tränare i hans ställe då säsongen är över. 

Ljinders är enligt rykten högst upp på Ajax önskelista och att Liverpool gett honom tillåtelse att inleda samtal med ”de godzonen”.

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer