– Låt oss njuta av resan

Bild till nyheten – Låt oss njuta av resan
Virgil van Dijk förstår att det kan uppstå nervositet i titelstriden men hoppas att The Reds ska kunna njuta av utmaningen.

I lördags klev Manchester City upp i ligaledning efter att samtliga lag spelat 23 matcher. Liverpool återtog sedan ledningen genom att besegra Burnley på ett Anfield som välkomnade en rekordstor publik på 59 896 supportrar. 

Det fanns nervösa perioder i matchen mot Vincent Kompanys lag, vilket märktes både på planen och utanför. Virgil van Dijk försöker att inte övertänka i titelkampen med Man City.

– Jag tror att alla hade älskat att vara i den här situationen, att man är med i toppen och kämpar om att vinna det allra finaste i form av Premier League, säger lagkaptenen enligt Thisisanfield.com.

– Det är väldigt svårt att behålla lugnet. I den första halvleken när Burnley skapade några farliga chanser kände man att publiken blev lite nervös, men det är mänskligt.

– Vi behöver supportrarna, vi behöver alla spelare, vi behöver ha allihopa redo för att hitta sätt att vinna matcher. Vi kommer att åka på bakslag, vi kommer att uppleva tuffa stunder men det är sådant vi måste hantera. Låt oss njuta av resan.

– Vi är i en situation som jag tror ingen, vid den här tiden förra året, hade trott att vi skulle vara i. Vi kan endast påverka det vi själva gör. Det är det enda.

Super-sub Elliott

Mot Burnley kom Harvey Elliott in från bänken i likaläge i matchen och bidrog till att det blev tre röda poäng genom två målgivande passningar.

– Det är väldigt viktigt för de här grabbarna att de får sina chanser, Harvey i det här fallet, tog vara på den fullt ut. Vi behöver dem, säger Van Dijk.

– Även om man börjar på bänken så måste man vara redo att göra skillnad. Det var ett bra exempel på det. Han hade älskat att spela vecka in och vecka ut, men när man spelar på den högsta nivån måste man vara tålmodig och inte bli frustrerad när man ibland inte får speltid.

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer