– Känns som att Klopp litar på mig nu

Bild till nyheten – Känns som att Klopp litar på mig nu
Curtis Jones berättar om förändringarna han gjort i sitt spel för att få Jürgen Klopps förtroende och en mer ledande roll i Liverpooltruppen.

Curtis Jones är fortfarande bara 22 år gammal, men med över 100 A-lagsmatcher i ryggen känner han att han på allvar tagit klivet från ung talang till ett erfaret alternativ i Jürgen Klopps lag.

Under avslutningen av förra säsongen var han ett av de första namnen i startelvan och trots de många mittfältsvärvningarna i somras fick han fortsatt förtroende att starta i inledningen av säsongen 2023/24, innan en utvisning och skada stoppat honom från spel på slutet.

– Jag känner att jag har nått en punkt nu där han (Klopp) känner: "OK, vi kan byta in honom om laget ligger under eftersom vi vet att han kan göra ett mål eller skapa någonting," säger Jones i det senaste avsnittet av podcasten "We Are Liverpool".

– Så det känns som att han litar på mig nu. Men jag har fortfarande långt kvar. Jag har gjort 100 matcher men det känns som att jag precis har börjat, så jag vill bara hålla i den här formen och fortsätta.

Jones lyfter en särskild aspekt av sitt spel som han utvecklat under de senaste åren, något han tror bidragit till att han allt oftare fått chansen i startelvan.

– Jag känner mig mer rutinerad och försöker låta som en sådan spelare också. Det har hänt mycket i laget och jag är en av de som har varit – det är galet att säga det, jag är bara 22 år gammal, men jag har varit här sedan jag var 17.

– De har kommit in nya spelare och det är första gången de är en del av laget, så jag är en av de erfarna spelare som varit här länge. Så även om jag är ung så är jag erfaren och jag vet hur managern och staben vill att vi ska spela.

– Han har pratat mycket om hur jag är den första spelaren att pressa och sådana saker. När jag var yngre kom jag hit och kände att försvarsspel inte var någonting för mig! "Nej, jag behöver inte den delen av spelet."

– Nu har han pratat mycket om det, vilket visar hur mycket jag faktiskt har utvecklats.

Engelsmannen missade de tre sista matcherna innan landslagsuppehållet på grund av en lättare sträckning i baksida lår. Klopp har tidigare meddelat att han förväntar sig att ha mittfältaren tillgänglig för spel igen när The Reds gästar Manchester City på lördag.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Hjälp oss att säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer