Landslagskollen: Van Dijk och Gakpo till EM

Bild till nyheten Landslagskollen: Van Dijk och Gakpo till EM
Virgil van Dijk och Cody Gakpo fick fira en EM-plats och Harvey Elliott hittade nätet för engelska U21. Så här gick det för de röda spelarna i den senaste rundan av landskamper.

När Englands U21 EM-kvalspelade mot Serbien tog de tre säkra poäng genom en 3-0-seger.

Harvey Elliott startade och var den som gjorde lagets tredje mål i den 55:e minuten. Både Jarell Quansah och Tyler Morton fick göra inhopp från bänken.

I EM-kvalet på seniornivå ställdes Virgil van Dijk och Cody Gakpos Nederländerna mot Caoimhin Kellehers Irland. Van Dijk och Gakpo startade i matchen som Nederländerna vann med 1-0. Kelleher satt på Irlands bänk matchen igenom. Gakpo blev utbytt efter 70 minuters spel.

Nederländerna är i och med segern klara för EM nästa sommar.

På U19-nivå i det engelska landslaget spelade Calum Scanlon en nyckelroll i en segermatch mot Japan. Han kom in från bänken och levererade assisten till 3-2-målet som visade sig bli avgörande.