– En fröjd att jobba med Ox

Bild till nyheten – En fröjd att jobba med Ox
Jürgen Klopp blickar med glädje tillbaka på de sex år Alex Oxlade-Chamberlain spenderade i Liverpool, men kan inte komma ifrån den otur spelaren haft med skador.

Sommaren 2017 anslöt Alex Oxlade-Chamberlain från Arsenal. Det som följde var sex år med 146 framträdanden och titlar i Premier League, Champions League, klubblags-VM, FA-cupen, Supercupen och Ligacupen.

Att antalet framträdanden inte blev större beror till stor del på de många skador engelsmannen ådrog sig. Han tvingades exempelvis till en 12 månader lång rehabilitering efter att ha skadat knät i Champions League-semifinalen mot Roma i april 2018.

Det är den stunden som Jürgen Klopp minns tillbaka till när han ska beskriva Oxlade-Chamberlains tid i klubben.

– Ox är en fantastisk kille, en helt fantastisk kille. Med Ox är det väldigt synd, så som det blir för vissa spelare – han hade fantastiska perioder här och nu i slutändan tror jag inte att han är 100 procent nöjd och det kan jag förstå, helt klart, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Det ögonblick jag kommer att tänka på, det beskriver lite grann hur hans tid har varit här men också hur bra han är, är händelsen i semifinalen mot Roma, hemmamatchen när han blev skadad. I den stunden hade jag ingen aning om hur jag skulle ersätta honom – så bra var Ox.

– Det var allt: han kom hit, han spelade då och då som wing-back i Arsenal, ytter, och här blev han en äkta nummer 8 med den spelstil han vill ha: högenergisk och teknisk.

– Jag minns vår första avslutsträning, jag tittade på och tänkte: "Han har inte gjort så många mål tidigare, om jag kunde skjuta som dig skulle jag börja klockan sju på morgonen och sluta klockan nio eller tio eftersom det var fantastiskt!"

– Sedan började han göra dessa fantastiska mål mot City och i andra viktiga matcher. Det var alltid en fröjd att jobba med honom men återigen, en eller två skador för mycket skapade problem.

– Jag älskar honom. Jag sa en gång att om jag måste välja en spelare att åka på semester med så skulle det nog vara Ox eftersom jag är ganska säker på att han kan styra upp det ganska bra, han känner hela världen. Tillsammans med sin fru skulle han nog kunna lösa biljetter till varje evenemang i England, kanske i Europa, och det vore helt klart väldigt roligt.

– Han är duktig på att prata och jag är säker på att han efter karriären – som jag hoppas kommer att fortsätta väldigt, väldigt länge – kommer att dyka upp i tv. Om inte så har tv gjort ett stort misstag!

Det mål mot Manchester City som Klopp pratar är något han återkommer till när han ombeds välja ut sitt favoritminne med Ox.

– Det finns många, men jag minns målet mot City på hemmaplan. Han tog sig in emellan två spelare, vann tillbaka bollen och drog till med ett avslut som Ederson inte ens var nära att rädda.

– Det var mitt favoritminne på planen och det finns många fler. Ox vann allt här med Liverpool, det är otroligt, så han kommer att ses som en legendar också när han kommer tillbaka hit i framtiden. Jag är ganska säker på att han kommer att ta med sig fantastiska minnen och bära med sig dem, 100 procent.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Köp medlemskap i LFC.se 
Tillsammans tar vi sikte mot 10 000 medlemmar
Ditt stöd är ovärderligt då sajten/supporterklubben till stora delar drivs av medlemsintäkter 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer