Video: Klopps hyllning – Keitas hälsning

Bild till nyheten Video: Klopps hyllning – Keitas hälsning
Jürgen Klopp lyfter fram sina favoritminnen med Naby Keita i ett farväl till mittfältaren.

Naby Keita lämnar Liverpool i sommar efter fem framgångsrika år i klubben. Även om han inte riktigt levde upp till de förväntningar som fanns på honom när han anslöt från RB Leipzig var han en del av det lag som vann allt man kan vinna.

– Naby är en exceptionellt duktig spelare, vilken spelare han är! Kanske var det en eller två skador för mycket som hindrade honom från att verkligen explodera, säger Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com.

– Men om du går igenom – något jag verkligen skulle rekommendera – de stora matcherna vi har spelat så kanske du blir förvånad över hur ofta Naby startade och hur ofta han spelade fantastiskt bra.

– Det är lite synd, när han gjorde det riktigt bra kom en liten skada här, en liten muskelkänning där. Det var inte särskilt roligt och det är nog någonting som folk kommer att minnas, men i sina stunder är han världsklass, utan tvekan.

– Jag önskar honom all lycka framöver. Han vann allting här i Liverpool, vilket inte många kan säga.

Några av de mål som Keita gjorde för Liverpool inkluderar klubbens snabbaste Premier League-mål, mot Huddersfield 2019 då han nätade redan efter 15 sekunders spel.

– Huddersfield, helt klart, ett väldigt tidigt mål – det var hög press, han gick in och tog sig igenom och avslutade. Det var en situation där vi pressade högt och Naby kunde avsluta. Det måste ha varit ett av de snabbaste målen i Premier League, det är iallafall så jag minns det, säger Klopp när han pratar om sina favoritminnen med mittfältaren.

– Många andra mål var fantastiska avslut, roliga målfiranden där alla såg förvånade ut – Naby, den lille killen, drog iväg en kanon och sedan kunde man se hur han bara stod där och log. Det var fantastiskt.

– Återigen, jag önskar honom all lycka i livet, han förtjänar det.

Nabys sista hälsning

28-åringen själv passade på att tacka för åren i Liverpooltröjan på tisdagskvällen via sitt Instagram. 

"Hallå LFC!

Det har varit en utmärkt tid och erfarenhet att spela för den här specialla klubben! Jag kommer alltid att vara tacksam och stolt för att kunna dela så många speciella ögonblick. Jag önskar mina lagkamrater, tränarna och staben lycka till i framtiden. 

Jag kommer aldrig att glömma mina scousers. Ses snart."

På torsdag 1/6 släpper vi medlemspaketen för 2023/24!

🙏

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer