– Klopp sätter prioriteringarna

Bild till nyheten – Klopp sätter prioriteringarna
Liverpools nye sportchef Jörg Schmadtke har förklarat hur hans arbete kommer att se ut.

Det är nu bekräftat att det blir Jörg Schmadtke som ersätter Julian Ward som Liverpools sportchef. Den 59-årige tysken har skrivit på ett korttidsavtal som iallafall sägs sträcka sig längre än endast över sommarens transferfönster.

I en intervju med Sport1 pratar Schmadtke om vilket ansvar han kommer att ha under sin tid i Liverpool.

– Tränarens åsikter om övergångar väger tyngre i England än i Tyskland, där en ledningsgrupp eller en sportchef har fullt ansvar. Klopp sätter prioriteringarna, säger han.

– Vi arbetar sedan med analytiker och scouter, han kommer därefter att välja från en lista av spelare vem han skulle vilja arbeta ihop med. Därefter kontaktar jag dessa transfermål och klubbarna. I slutändan måste även ägarna vara beredda att genomföra investeringen.

Schmadtke medger också att han var frestad att gå i pension sedan han lämnade sportdirektörsrollen i Wolfsburg i januari. 

Om sitt förhållande till Klopp säger han:

– Vi är inte så nära varandra. Vi var i Bundesliga samtidigt, han som tränare, jag som sportchef. Vi känner varandra, men jag känner hans rådgivare Marc Kosicke bättre. 

– Han har ett gott förhållande till ägarna. När den nuvarande sportchefen (Julian Ward reds anm) meddelade att han ville sluta av personliga skäl sa Marc till dem. "Om ni letar efter en äldre och erfaren sportchef för en övergångsperiod kanske ni vill ta en titt på Jörg Schmadtke."

– Jag börjar 1 juni. Om vi gillar varandra kan samarbetet fortsätta även efter transferfönstret. Vi får se hur det går och sedan avgöra om vi vill fortsätta samarbetet eller inte.

Mycket av förberedelserna inför vad som förväntas bli en hektisk sommar har redan gjorts av Julian Ward, men Schmadtke tar nu över ansvaret för att ta ombyggnaden av spelartruppen i mål.

På torsdag 1/6 släpper vi medlemspaketen för 2023/24!

🙏

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer