Liverpools topp 3 genom tiderna

Bild till nyheten Liverpools topp 3 genom tiderna
Veckans Speltips vänder sig till dig som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och fotboll i allmänhet.

Liverpool FC är en klubb med en rik historia och som producerat några av de bästa  fotbollsspelarna genom tiderna. I den här artikeln ska vi utforska tre av de största och hur deras inverkan på klubben har gjort den till ett populärt val för betting.

Kenny Dalglish of Liverpool in action at Anfield in Liverpool,England.

Kenny Dalglish

För en viss grupp Liverpoolsupportrar kommer Kenny Dalglish, även känd som "King Kenny", alltid att vara deras stora favorit och det är välförtjänt. Han anställdes för att ersätta det vakuum som Kevin Keegan lämnade efter sig och redan under sitt första år på Anfield skrev han historia genom att göra det matchvinnande målet i Europacupfinalen 1978.

Liverpools dominans i inhemska och internationella tävlingar var fast etablerad under Dalglishs tid, som inkluderade en imponerande rad av sex ligatitlar och tre segrar i Europacupen.

Som 35-årig spelande manager ledde han även laget till en sensationell "The Double" redan under sitt första år, med ett segermål på Stamford Bridge.

Liverpool's captain Steven Gerrard. Liverpool made European soccer history by coming from 3-0 down to beat favourites AC Milan 3-2 on penalties in an...

Steven Gerrard

Steven Gerrard är tveklöst en stark kandidat till Liverpools bästa spelare genom tiderna. Utan "Stevie G" skulle Liverpool aldrig ha tagit hem Champions League-segern 2005 med den fantastiska vändningen mot AC Milan.

Gerrard spelade en central roll i svåra tider för laget och klubben, gjorde imponerande mål, inspirerade lagkamraterna och höll Liverpool konkurrenskraftigt.

Tack vare hans dramatiska kvittering i förlängningen mot West Ham i FA-cupfinalen 2006 är han fortfarande den enda spelaren som har gjort finalmål i Ligacupen, FA-cupen, UEFA-cupen och Champions League.

Gerrards enda missräkning och sorg är att han aldrig lyckades vinna Premier League, vilket skulle ha gett honom ett starkare argument för att vara Liverpools främsta spelare genom tiderna.

V Bolton Wanderers in the COca-cola cup final at Wembley won 2-1. Ian Rush in action. On April 2, 1995.

Ian Rush

Ian Rush, en otroligt framgångsrik anfallare som inte bara skyfflade in 346 mål på 660 matcher, utan även var fenomenal på att försvara från fronten. Han representerade Liverpool under större delen av 1980-talet och en bit in på 90-talet, med en kort sejour i Juventus däremellan. Rush var känd för att få målgörandet att se enkelt ut, med fem säsonger där han gjorde över 30 mål, varav två med över 40 fullträffar.

Även om målproduktionen minskade under den senare delen av karriären var Rush fortfarande en värdefull tillgång för den klubb som han kom att älska och hjälpte dessutom fram en ung Robbie Fowler. 

Påverkan på vadslagning

Sammanfattningsvis kan man säga att Liverpool FC har fått fram några av de bästa spelarna genom tiderna, som i sin tur bidragit till att göra klubben till ett av de mest älskade i världen.  Arvet efter Dalglish, Gerrard och Rush har även gjort Liverpool till ett populärt val bland bettare och översatts till gynnsamma odds. Trions inverkan kommer att märkas för åtskilliga generationer framåt och inspirera framtida stjärnor och supportrar.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer