I stark position för att locka Mount till Anfield

Bild till nyheten I stark position för att locka Mount till Anfield
Chelsea kommer att kräva minst £70M för att släppa Mason Mount i sommar. Reportrar hävdar att Liverpool är i 'pole position.'

Vi har tidigare i veckan nämnt att Londonklubben måste sälja spelare innan 30 juni för att hålla sig inom regelverket för Financial Fair Play, sedan man handlat för sinnessjuka £600M under de två senaste fönstren samtidigt som man redovisat rejäla brakförluster.

Reportrarna Simon Johnson och Raphael Honigstein på The Athletic skriver att 24-årige Mason Mount troligen blir först ut ur dörren på Stamford Bridge, då han nobbat en förlängning och bara har ett år kvar på kontraktet i sommar.

Chelsea räknar med att kunna inkassera £70M för den offensive mittfältaren/anfallaren, som tillhört klubben sedan sex års ålder. The Times nämner å andra sidan £50M. Oavsett är det en anselig summa pengar för en spelare som man fostrat på egen hand. 

The Athletic skriver vidare att intresset från Anfield är seriöst och att man redan har haft samtal om en möjlig övergång. Klubben värderar som bäst vilken typ av kontrakt de kan erbjuda för att han ska välja Liverpool.  Uppgifterna om att Mount kräver en veckolön på £300 000 ska dock vara felaktiga.

Det står redan klart att Roberto Firmino lämnar på fri transfer i sommar, liksom Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain och lånet Arthur Melo som återvänder till Juventus. Klubben ska vara intresserade av att erbjuda 37-årige James Milner ett år till, samtidigt som Jordan Henderson och Thiago har fyllt 33 och 32 år när säsongen drar igång i augusti. 

Mason Mount, som Klopp tidigare beskrivit som "varje managers dröm", skulle passa perfekt in i det nya lagbygge som managern pratar om. Nyss fyllda 24, kan spela på samtliga positioner i anfallet och på mitten, 33 mål och 37 assist på 192 matcher för Chelsea och Champions League-vinnare 2021. Lägg därtill fem mål 36 landskamper för England...

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer