Skippade ledighet för att slipa på formen

Bild till nyheten Skippade ledighet för att slipa på formen
Trent Alexander-Arnold reagerade på landslagspetningen genom att tacka nej till ledighet för att träna extra på AXA Training Centre.

För Trent Alexander-Arnold har säsongen 2022/23 varit en utmanande sådan. I takt med att laget har hackat har han inte lyckats leverera den enorma poängproduktion han stått för under de senaste åren samtidigt som kritiken mot de defensiva kvaliteter han besitter har växt sig allt starkare.

Den senaste besvikelsen för högerbacken kom inför det nu avslutade landslagsuppehållet då det stod klart att Gareth Southgate valt att inte ta ut honom i den engelska truppen.

Enligt The Times-journalisten Paul Joyce bestämde sig Alexander-Arnold för att slita hårt på träningsplanen under uppehållet för att på så sätt vara i bästa möjliga fysiska form inför Liverpools så viktiga slutspurt i ligaspelet.

Efter att ha haft några ledigt efter förlustmatchen mot Real Madrid hade Alexander-Arnold möjligheten till ytterligare en veckas ledighet då han inte hade några landslagsåtaganden, men han ska tackat nej och istället dykt upp på AXA Training Centre fylld av motivation.

Joyce skriver att engelsmannen fokuserade på styrke- och uthållighetsträning i ett nära samarbete med stabmedlemmen Dr Conall Murtagh. 

Många minuter i benen

Att prestationerna inte varit på topp denna säsong är ingenting som Alexander-Arnold förnekar, hävdar Joyce. Men han sägs inte köpa idén om att det beror på brist på motivation eller att han skulle ha dålig inställning.

Liverpools kollektiva problem kan vara en del av förklaringen till formdippen och i artikeln lyfts även det tuffa matchandet under de senaste åren fram som en möjlig bidragande faktor.

Denna säsong, precis som den förra, är Alexander-Arnold den Liverpoolspelare som spelat tredje flest minuter och i en jämförelse med konkurrenterna i landslaget har han spelat betydligt mycket mer sedan säsongen 2019/20.

Enligt siffror från Joyce artikel har Alexander-Arnold spelat 14 846 minuter sedan 2019/20. Kyle Walker har 11 132 minuter i benen, Kieran Trippier 10 372 och Reece James 10 096.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer