Försäsongsplanerna börjar ta form

Bild till nyheten Försäsongsplanerna börjar ta form
Jürgen Klopp har enligt uppgift fått sin vilja igenom gällande en förändring av upplägget av sommarens försäsong.

I somras genomförde Liverpooltruppen en försäsongsturné i Asien med stopp i både Singapore och Thailand innan de återvände till Europa för ett träningsläger i Österrike.

Jürgen Klopp har tidigare konstaterat att upplägget inte var optimalt.

– Skulle jag ha gjort någonting annorlunda? Jag hade inte åkt till Asien första veckan, inte för att Asien inte är fantastiskt, men jag hade åkt kanske tredje veckan istället, sa managern i början av året.

– Det låg inte riktigt i våra händer. Saker beslutades och vi hanterade det. Är det anledningen? (till problemen denna säsong) Nej, det tror jag inte. Hade det varit bättre att agera annorlunda? Ja.

– Vi lär oss av sådana här saker. I slutändan måste vi hantera situationen. Vi spelade till sista matchdagen men hade planerat försäsongen långt innan dess.

Det ser ut som att Klopp får sin vilja om förändring igenom till försäsongen inför kommande säsong.

David Lynch, som skriver för Football Insider, hävdar att Liverpool beslutat att genomföra ett träningsläger i Europa innan de reser ut på en turné. Även denna sommar ser Asien ut att bli destinationen, men då med endast ett stopp i Singapore.

En resa till USA och Las Vegas ska ha övervägts men enligt Lynch har klubben landat i att en comeback till USA, för första gången sedan 2019, kommer att ske tidigast sommaren 2024.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer