På jakt efter Konaté-kopian

Bild till nyheten På jakt efter Konaté-kopian
Liverpool har ställt in siktet på att locka ännu en ung fransk mittback från Bundesliga.

Det är David Maddock, normalt pålitlig reporter på Daily Mirror, som hävdar att Liverpool finns med i jakten på 23-årige Evan Ndicka från Eintracht Frankfurt.

Mittbacken är till råga på allt gratis i sommar, då han bestämt sig för att nobba en kontraktsförlängning med tyskarna. 

Det finns dessutom många likheter med Ibrahima Konaté, som han spelat U-landskamper med för Frankrike. Båda är födda i Paris 1999, snabba, storväxta och starka i luftrummet. 

Enligt Maddock har Liverpools scoutingteam följt Ndicka sedan ungdomsåren i Auxerre och de senaste säsongerna har han tagit stora kliv i Bundesliga och står notera för elva mål på 174 matcher för Frankfurt sedan debuten 2018. 

Även Arsenal och Tottenham lurar i vassen, liksom Paris SG från hemstaden samt Barcelona. Men enligt uppgift har Ndicka inte bestämt sig för sitt nästa karriärsteg. 

Det faktum att han är Bosman när kontraktet upphör den 30 juni frestar Liverpoolledningen, som förväntas städa upp i truppen och satsa stora summor på förstärkningar till nästa säsong.

Exempelvis cirkulerar en del rykten att klubben kan tänka sig att sälja 31-årige Joel Matip som har ett år kvar på kontraktet.  

🙏  🙏  🙏  

Vi behöver också ert stöd i slutspurten!
Bli medlem/abonnera på LFC.se

299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer