Går mot tredje sämsta PL-säsongen

Bild till nyheten Går mot tredje sämsta PL-säsongen
Om Liverpool inte får ordning på ligaformen riskerar de att sjunka till nivåer av klubbens värsta Premier League-resultat någonsin.

Under veckorna som ledde fram till VM-uppehållet såg Liverpool ut att ha hittat in på rätt spår igen efter en höst som inte levt upp till förväntningarna. De besegrade  formstarka Napoli hemma på Anfield i Champions League, tog två raka ligasegrar mot Tottenham och Southampton samt avancerade i Ligacupen genom att slå ut Derby County.

Återstarten av säsongen inleddes med ett uttåg ur Ligacupen efter 3-2-förlusten mot Manchester City, men i ligan fortsatte segrarna att komma både mot Aston Villa och Leicester.

Därefter har det mesta gått fel igen. På de senaste sju matcherna har det blivit endast en seger som kom i omspelet mot Wolverhampton i FA-cupen innan Brighton löste avancemanget från den efterföljande rundan.

I Premier League har Liverpool sedan segern mot Leicester tagit en enda poäng, mot Chelsea hemma. Förluster har det blivit mot Brentford, Brighton och Wolverhampton.

De svaga resultaten innebär att Jürgen Klopps lag har spelat ihop 29 poäng på 20 matcher i Premier League med ett facit på åtta segrar, fem kryss och sju förluster. Skulle de prestera på samma nivå under de återstående 18 matcherna går de mot klubbens tredje sämsta poängtotal i Premier League någonsin då de skulle landa på 55 poäng.

Det är blott tre poäng mer än den sämsta Premier League-säsongen som var 2011/12 när The Reds slutade åtta efter att ha samlat ihop totalt 52 poäng.

För att undvika en historiskt svag poängtotal krävs alltså 23 poäng på de matcher som återstår. Det kan uppnås exempelvis genom sju segrar och två kryss – något som man definitivt får hoppas är möjligt.

Liverpools fem sämsta poängtotaler i Premier League:

1: 52 poäng, 2011/12.
2: 54 poäng, 1998/99.
3: 58 poäng, 2010/11.
4: 58 poäng, 2004/05.
5: 59 poäng, 1992/93.

Klopps manskap är just nu placerade på en tiondeplats i tabellen. Liverpool har som sämst slutat åtta i Premier League, något de gjorde säsongerna 1993/93, 2011/12 och 2015/16.

-------------------

Vi behöver ditt stöd under 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se

Källa: Thisisanfield.com.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer