Har bland de bäst betalande tröjsponsorerna i PL

Bild till nyheten Har bland de bäst betalande tröjsponsorerna i PL
Många klubbar jagar nya tröjsponsorer inför kommande säsong, men Liverpool sitter sedan i somras på ett av de mest lukrativa avtalen i Premier League.

The Athletic rapporterar att det pågår vad som nästintill kan liknas som ett transferfönster för ett flertal Premier League-klubbar när det gäller att säkra ett nytt avtal med en huvudsponsor till matchtröjan.

Så många som åtta klubbar har ännu inte bekräftat vilka huvudsponsorer de kommer att ha efter att den pågående säsongen är till ända.

Liverpool har dock inga bekymmer på den fronten. I somras kom de överens med Standard Chartered om att förlänga avtalet, som var i färd att gå ut sommaren 2023, med ytterligare fyra år. 

Avtalet sägs vara värt £50M per säsong och ska vara bland de bästa i ligan. "Topp sex-klubbar" förväntar sig avtal värda åtminstone £40M, men snittet i hela ligan är £8-10M.

Manchester Citys avtal med Etihad ska vara värt £67,5M, det innefattar dock även exponering både på arenan och träningsanläggningen. Manchester United sägs få £47M i och med avtalet med TeamViewer, men de ska ha kommit till en överenskommelse att avbryta det i förväg (det sträcker sig just nu till 2026) om klubben lyckas förhandla till sig mer pengar på annat håll.

När det gäller Chelsea så sitter de på ett utgående avtal med huvudsponsorn Three samtidigt som tröjärmssponsorn WhaleFin tvingats avbryta ett femårigt avtal redan efter ett år på grund av ekonomiska skäl. Enligt The Athletic väntas Chelsea önska att förhandla till sig två avtal som totalt närmar sig £60M per säsong.

Nottingham Forest är den enda klubben som inför denna säsong inte hade något kommersiellt avtal, istället har de spelat med välgörenhetsorganisationen UNHCR på tröjan. De sägs dock jobba för att få till ett kommersiellt avtal inför nästa säsong.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer