Klopp: Finns inga ursäkter för målen

Bild till nyheten Klopp: Finns inga ursäkter för målen

Målskillnaden efter nyår är nu 1-9 och i segerkolumnen blinkar en stor, äcklig nolla.

– Jag hittar inte ord för våra första 15 minuter, sa managern Jürgen Klopp efteråt. UPPDATERAD.

Efter VM-uppehållet har The Reds åkt ur både Ligacupen och FA-cupen och avståndet upp till topp 4 kan vara så långt som 14 poäng i morgon, söndag.

Klopp var ändå ärligheten själv efter 0-3-torsken mot Wolverhampton, som inte vunnit hemmamatch mot oss sedan 1981!

– Jag är så besviken och arg över de 15 första minuterna så jag hittar inte ord för det, sa han.

– Det var en fruktansvärd start. Vi släppte in två mål i situationer där vi skulle ha försvarat oss bättre. Vi kan bara skylla oss själva eftersom vi gjorde misstag. Hela laget var passivt i början och jag kan inte förklara det. Jag kommer inte med några ursäkter. Sådana misstag ska bara inte hända, men det hände.

– När vi ligger under öppnar matchen upp sig lite och i 45 minuter (läs andra halvlek) gör vi en bra bortamatch, men utan att göra mål. Ett mål hade kunnat förändra matchbilden, men det hände inte.

Klopp är också helt på det klara med att det krävs förändringar inför hemmaderbyt mot Everton om nio dagar.

På den öppna presskonferensen en stund senare yttrade han:

– Frustrerande, mycket frustrerande. Starten var horribel, absolut horribel. Det var tvärtom vad vi pratade om att göra. Att ligga under med 2-0 efter tolv minuter hjälper inte, speciellt inte i vår situation. Det ska absolut inte ens få hända. 

– Så vi såg en annorlunda match idag - allt i ett. Efter de första tolv minuterna gör vi en ok bortamatch. De första 25-30 minuterna av andra var briljant, utan att göra mål och sedan gjorde de ett tredje mål på en kontring. Vi orsakade eländet på de första tolv minuterna. Du kan fråga mig om jag kan förklara det, men det kan jag inte. Det här är svårt att svälja.

På frågan om varför laget startar matcherna så långsamt och segt svarade Klopp:

– Det är sant, det var en stor fråga i början av säsongen men inte lika mycket på senare tid. Men idag hände det igen. Du kan kritisera och döma oss, du kan säga vad du vill och du har förmodligen rätt. Jag har inget bra svar eftersom det våra första tolv minuter idag inte år tillåtna. Att komma hit med allt vi har tränat på de senaste dagarna och vad som hänt under säsongen så här långt... det är väldigt svårt att ta till sig.

– Vi har haft andra matcher där vi släppt in mål tidigt, det hände även i slutet av förra säsongen även om det inte hänt lika ofta på slutet. Men igen, de första tolv minuterna var de värsta på ett bra tag.

Om formen sedan årsskiftet:

– Tyvärr ställer du den frågan alltför ofta. Självklart är jag orolig. Jag kan inte sitta här och tänka: "Det är helt ok, det är fotboll. Det är inte ok." Jag har fått frågan om det kan ha att göra med förra säsongen – 63 matcher och så vidare. Ja, definitivt, det måste vi säga. Det har påverkat den första halvan av säsongen, men hur länga ska vi lida för det? Nu är vi inne på andra halvan och på min klocka står det februari. Vi har haft en hel vecka att förbereda oss. Vi är friska, vilket vi inte var i början av säsongen med alla skador. Men återigen: de tolv första minuterna får bara inte hända, men det gjorde det. Det är sanningen och det är resultatet av det hela.

– Efter en 3-0-förlust kan alla förstås säga att Wolves var mycket bättre och Liverpool hade ingen chans. Nej, Wolves var bättre i tolv minuter och kanske de sista tio minuterna när de hade gjort 3-0. Men annars tycker jag vi satte dom rejält under press i andra halvlek och var kvar i matchen, men vi lyckades inte ta tillvara på våra målchanser. Det var därför vi förlorade med 3-0.

Om han har förlorat förtroendet för spelarna:

– Nej. Jag tycker kanske inte att de är i sin allra bästa form just nu och jag gillar det inte. Men jag vet hur bra de är och hur bra de kan vara. Men i fotboll – och i livet – är det sådant som händer. Vi jobbar varje dag och det beror inte på han eller han eller han... Sådana här saker kan hända. Sju eller åtta spelare hade inget att göra med deras första mål, sju eller åtta spelare hade inget att göra med deras andra, men alla påverkas av målen. Det är något som vi måste ta oss igenom. Jag tappar inte förtroendet för grabbarna, men jag ser var vi måste förbättra oss.

Om varför Fabinho saknades:

– Han var sjuk.

Om hur han kan hjälpa spelarna att hitta tillbaka till självförtroendet:

– Inte på presskonferenser i alla fall. Det hjälper inte. Du känner till mitt jobb, jag känner till mitt jobb och det är inte att förklara för er hur jag ska bygga upp mitt lag. Jag blir bedömd av er och det är ok. Men låt mig säga så här: Det jag uträttade idag var inte tillräckligt.

Om han har förtroende för sin egen förmåga att vända på den negativa trenden:

– Ja, ja, ja. Absolut!

* * * * * *

Vi behöver ditt stöd för 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer