Säljer aktieposter istället för hela klubben

Bild till nyheten Säljer aktieposter istället för hela klubben
Fenway Sports Group har inga planer på att sälja Liverpool till något konsortium i arabvärlden, skriver The Athletics välunderrättade reporter James Pearce.

Liverpool FC har legat ute till försäljning sedan den 7 november och den senaste tiden har det cirkulerat många rykten om att olika konsortium, företrädesvis från Qatar, ska förbereda ett bud.

Men enligt James Pearce ligger det ingen sanning bakom dessa spekulationer. Sanningen är snarare att FSG inte har fått in något bud via samarbetet med de världsledande investmentbankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley. Åtminstone inget som man är i närheten att acceptera. 

FSG köpte ett LFC på konkursens brant för £300M i oktober 2010 och värdesätter nu klubben till minst tre miljarder pund. 

The Athletics källor hävdar att John W Henry och company hellre föredrar att sälja minoritetsandelar , men att något sådant bud inte heller har kommit in ännu.

Pearce skriver också att Jürgen Klopp har ägarnas fulla stöd, trots den minst sagt svajiga säsongen så här långt. FSG inser att skador är huvudorsaken till att laget har haft svårt att hitta tillbaka till fjolårets höjder. 

På annat håll rapporteras att den brittiske mångmiljardären Sir Jim Ratcliffe förbereder ett bud för att köpa loss Manchester United från Glazers-familjen i USA. Ratcliffe var med i budgivningen om att köpa Chelsea i somras, men hävdar nu att han har varit United-supporter sedan barnsben. 

Vi behöver ert stöd för 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer