Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

UEFA planerade bortförklaring långt innan CL-finalen

Bild till nyheten

Enligt The Guardian var det meddelande där UEFA beskyllde supportrarna för förseningen av Champions League-finalen färdigskrivet ett bra tag innan matchen spelades.

Champions League-finalen i Paris mellan Liverpool och Real Madrid blev en hemsk upplevelse för många supportrar som tvingades stå i långa köer och i vissa fall utstå våld från polisen på väg in på finalarenan.

Inför den tänkta avsparken meddelade UEFA på storbildskärmarna på Stade de France att en försening uppstått: "På grund av supportrar som kommit sent har matchen blivit försenad. Ny information kommer inom de närmsta 15 minuterna," stod det.

Det var ett första tecken på att UEFA försökte skylla den bristande publikhanteringen på supportrarna. Efter matchen lades skulden på, enligt UEFA, ett stort antal supportrar som kommit till matchen med falska biljetter.

Enligt The Guardian var det meddelande som skickades ut på arenan förberett långt innan finalen skulle spelas.

"UEFA:s pressmeddelande där de skylde förseningen av Champions League-finalen i Paris på Liverpools supportrar var förberett långt innan matchdagen," skriver journalisten David Conn.

Han skriver också att den sektion där Liverpoolsupportrarnas biljettcheck ägde rum, där alla behövde ta sig igenom en trång tunnel under motorvägen, var erkänt farlig sedan 2016. Cirka 15 000 supportrar samlades i långa köer där polisen använde både pepparsprej och tårgas.

UEFA genomför just nu en utredning av händelserna under finaldagen och en rapport förväntas publiceras i november.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild